• Operațiunea de căutare a submersibilului Titan va fi în centrul unui documentar.
  • Documentarul promite să „depășească” acoperirea știrilor și să aducă telespectatorii la zi.
  • Vor exista discuții cu experți și va examinată creșterea turismului extrem.

Operațiunea de căutare a submersibilului Titan va fi în centrul unui nou documentar. „Titanic Sub: Lost at Sea” va fi difuzat joi, la ora 21.00 cea a României. Documentarul va fi prezentat de Dan Walker, prezentatorul postului 5 News, scrie Variety.

Documentarul produs de ITN promite să „depășească” acoperirea știrilor și să aducă telespectatorii la zi, examinând în același timp contextul mai larg despre călătorie, pasagerii săi și fascinația pentru naufragiul Titanicului. De asemenea, filmul va discuta cu experți și va examina amploarea turismului extrem.

Ian Rumsey, director general al conținutului pentru ITN, a declarat: „Acest program va urmări totul, de la explorarea propriu-zisă, la creșterea turismului extrem, la încercările de salvare, dar mai presus de toate va spune o poveste foarte umană care a captat națiunea și care este despre 5 oameni, toți cu familii, care sunt prinși pe fundul oceanului”.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Titanul, care are aproximativ dimensiunea unui camion, a dispărut duminică în Oceanul Atlantic cu cinci membri ai echipajului la bord. Agențiile guvernamentale și specialiștii contribuie la o amplă operațiune de salvare. Marți au fost detectate zgomote într-o zonă de căutare, marcând primul progres din operațiunea de căutare și salvare de trei zile a submersibilului, care a pierdut contactul duminică, după aproximativ o oră și 45 de minute de la lansarea sa în apele Atlanticului.

La bord se află cinci persoane: omul de afaceri britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanic-pakistanez Shahzada Dawood și fiul său de 19 ani, Suleman, fostul scafandru al Marinei franceze Paul-Henry Nargeolet, dar și directorul executiv al OceanGate, Stockton Rush.

Citește și