Un FAKE NEWS devenit viral ilustrează perfect situația pandemică din România. Cum ar arăta coperta Charlie Hebdo dedicată țării noastre

  • În fake news-ul devenit viral România este ironizată de celebra revistă de satiră Charlie Hebdo pentru recordul pandemic negativ.
  • „Coronavirus, suntem campioni”, este titlul copertei Charlie Hebdo. Varianta originală ironizează situația pandemică și autoritățile franceze.

Recordurile negre înregistrate de România în gestionarea pandemiei nu trec neobservate. După ce Organizația Mondială a Sănătății și-a trimis reprezentanții să ne ajute să depășim criza care a dus sistemul sanitar din țară aproape de colaps și situația tragică a ajuns pe primele pagini ale marilor publicații internaționale, România este ironizată în mediul online, unde o copertă modificată a celebrei reviste de satiră Charlie Hebdo s-a viralizat rapid.

„Coronavirus, suntem CAMPIONI!”, este titlul caricaturii publicate în revista franceză. Țara noastră este, în imaginea prelucrată, un autocar plin cu sicrie, pacienți la terapie intensivă și medici care-și flutură măștile-n aer.

În varianta originală, caricatura este dedicată Franței.