• Între 2013 și 2017, Sorokin s-a dat drept o moștenitoare germană bogată sub numele de Anna Delvey.
  • Aceasta „rămâne închisă în centrul ICE (al Poliţiei de migraţie) aşteptând să fie expulzată”.
  • Din noiembrie 2016 până în august 2017, ea a călătorit gratuit cu avionul privat, a locuit în palate din Manhattan, fără să plătească vreodată nimic.

Anna Sorokin, escroaca condamnată care a pretins că este o moștenitoare germană pentru a-și finanța un stil de viață luxos în New York, face o nouă încercare de a lupta împotriva deportării, a transmis un avocat.

Sorokin, a cărei schemă a inspirat recentul serial Netflix „Inventând-o pe Anna”, a fost luată în custodia U.S. Customs and Immigration Enforcement în urmă cu aproape un an. Ea a rămas încarcerată marți în Hudson Valley din New York, a declarat avocatul Manny Arora.

Acesta a spus că ea a depus luni documentele prin care a încercat să rețină amânarea expulzării din țară. Marți, ICE a declarat că rămâne în custodia agenției.

Recomandări

ALERTĂ ÎN NORVEGIA
IOHANNIS VREA ÎN SENAT
ISRAELUL DEPĂȘEȘTE LINIA ROȘIE
BANII VIN, BANII PLEACĂ!
CUM TE INFLUENȚEAZĂ POLITICA
UE AJUTĂ DUPĂ INUNDAȚII

Sorokin, care a fost condamnată în 2019 și a petrecut mai mult de trei ani în spatele gratiilor, a contestat de atunci expulzarea. Luna trecută, un judecător de apel pentru imigrație a refuzat să oprească expulzarea cetățeanului german în vârstă de 31 de ani.

Folosind numele de Anna Delvey, Sorokin a reușit să intre în cercurile sociale de elită din New York, dându-se drept o persoană mondenă cu o avere de 61 de milioane de euro în străinătate, potrivit procurorilor. Ea a pretins în mod fals că este fiica unui diplomat sau a unui baron în domeniul petrolului.

Procurorii au declarat că Sorokin a falsificat înregistrări și a mințit pentru a convinge băncile să o împrumute, hotelurile de lux să o lase să se cazeze și locuitorii înstăriți din Manhattan să îi acopere biletele de avion și alte cheltuieli, furând în total 275.000 de dolari.

Avocatul ei a prezentat-o ca pe o antreprenoare ambițioasă care a fost depășită financiar și care pur și simplu câștiga timp pentru a-și plăti datoriile.