Falsa moștenitoare Anna Sorokin face o nouă încercare de a lupta împotriva deportării

Anna Sorokin

Anna Sorokin, escroaca condamnată care a pretins că este o moștenitoare germană pentru a-și finanța un stil de viață luxos în New York, face o nouă încercare de a lupta împotriva deportării, a transmis un avocat.

Sorokin, a cărei schemă a inspirat recentul serial Netflix „Inventând-o pe Anna”, a fost luată în custodia U.S. Customs and Immigration Enforcement în urmă cu aproape un an. Ea a rămas încarcerată marți în Hudson Valley din New York, a declarat avocatul Manny Arora.

Acesta a spus că ea a depus luni documentele prin care a încercat să rețină amânarea expulzării din țară. Marți, ICE a declarat că rămâne în custodia agenției.

Sorokin, care a fost condamnată în 2019 și a petrecut mai mult de trei ani în spatele gratiilor, a contestat de atunci expulzarea. Luna trecută, un judecător de apel pentru imigrație a refuzat să oprească expulzarea cetățeanului german în vârstă de 31 de ani.

Folosind numele de Anna Delvey, Sorokin a reușit să intre în cercurile sociale de elită din New York, dându-se drept o persoană mondenă cu o avere de 61 de milioane de euro în străinătate, potrivit procurorilor. Ea a pretins în mod fals că este fiica unui diplomat sau a unui baron în domeniul petrolului.

Procurorii au declarat că Sorokin a falsificat înregistrări și a mințit pentru a convinge băncile să o împrumute, hotelurile de lux să o lase să se cazeze și locuitorii înstăriți din Manhattan să îi acopere biletele de avion și alte cheltuieli, furând în total 275.000 de dolari.

Avocatul ei a prezentat-o ca pe o antreprenoare ambițioasă care a fost depășită financiar și care pur și simplu câștiga timp pentru a-și plăti datoriile.

Exit mobile version