• Au apărut primele reacții la vizionarea filmului „Top Gun: Maverick”, iar fanii numesc continuarea „perfectă”, „emoțională” și „un succesor demn” al primei serii.
  • Doar câțiva norocoși au putut să asiste la proiecția filmului, pentru că premiera va avea loc pe 4 mai pe San Diego, SUA.
  • În România, Tom Cruise va ajunge pe marile ecrane doar pe 27 mai, așadar fanii filmului din 1986 vor avea de așteptat.

Au apărut primele reacții la vizionarea filmului „Top Gun: Maverick”, iar fanii numesc continuarea „perfectă”, „emoțională” și „un succesor demn” al primei serii. Cei care au văzut în tinerețe filmul vor retrăi cu nostalgie momentele de luptă cu Tom Cruise în prim plan.

În Top Gun: Maverick, Tom Cruise revine în rolul legendarului pilot de avion care a fost vedeta clasicului film cult al anilor ’80 Top Gun. La trei decenii după ce Pete „Maverick” Mitchell (Cruise) a absolvit clasa Top Gun, pilotul este forțat să conducă o nouă promoție de aspiranți la aviație, responsabilitate pe care a încercat să o evite pentru întreaga sa carieră în Marina. Văzându-l pe Cruise urcând din nou într-un avion cu reacție este, fără îndoială, un moment emoționant pentru fani, mai ales că Top Gun: Maverick promite să predea ștafeta unei noi generații, conform Collider.com.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cruise nu este singurul membru al distribuției care se întoarce la Top Gun: Maverick, deoarece Val Kilmer revine în rolul vechiului dușman al lui Maverick, Tom „Iceman” Kazansky. Deoarece Maverick a refuzat întotdeauna să avanseze în grad, Iceman a fost liber să urce pe scara Marinei până când a devenit comandantul Flotei Pacificului al S.U.A.

Pentru a face lucrurile și mai complicate, unul dintre elevii lui Maverick este fiul lui Nick „Goose” Bradshaw (Anthony Edwards), copilotul lui Maverick care a murit în primul film. În Top Gun, Maverick este parțial responsabil pentru moartea lui Goose în luptă, iar continuarea îl va forța pe vechiul pilot să înfrunte erorile trecutului său.

Alături de Cruise, Top Gun: Maverick îl joacă pe Miles Teller în rolul Lt. Bradley „Cocoșul” Bradshaw, fiul lui Goose. Distribuția sechelului îi include și pe Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris, Glen Powell, Lewis Pullman, Danny Ramirez, Monica Barbaro și Manny Jacinto. În plus, Joseph Kosinski preia rolul francizei de la regizorul original Top Gun, Tony Scott. Scenariul a fost scris de Ehren Kruger, Eric Warren Singer și Christopher McQuarrie.

Reacțiile fanilor nu au încetat să apară, majoritatea fiind impresionați  de vizionare. „Am iubit acest film”, „absolut perfect”, „cel mai bun film din ultimii 10 ani”, sunt doar câteva dintre comentarii. Mai mult, există deja voci care văd Top Gun: Maverick nominalizat la Oscar.