Fără surprize majore la Premiile Oscar 2021. Irina Margareta Nistor, despre „Colectiv”: „Ştiam cum stau lucrurile”

Cineasta chineză Chloe Zhao a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună regie cu filmul „Nomadland”. Totodată, „Nomadland” a câştigat premiul şi pentru cel mai bun film şi a oferit şi cea mai bună actriţă în rol principal.

Nicio surpriză aici, spune Irina Margareta Nistor. Surpriza a fost însă la premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, premiu câştigat de Anthony Hopkins, care a devenit cel mai vârstnic câştigător al premiului Oscar.

„Sunt foarte puţine surprize. Nomadland era aproape din start câştigător. Se făcuse foarte multă vâlvă pentru că va câştiga o regizoare. Poate surpriza a fost la Anthony Hopkins, pentru că era concurenţa foarte mare”.

Filmul românesc „Colectiv” nu a câștigat la niciuna dintre cele două categorii (Documentar și Cel mai bun film străin) la care fusese nominalizat. Cel mai bun documentar a fost ales “My Octopus Teacher”, iar cel mai bun film străin a fost „Another Round”, din Danemarca.

„La Colectiv ştiam cum stau lucrurile de la casele de pariuri. Era prima dată când un film românesc a fost nominalizat. Şi de două ori. Era firesc să ia un film care uită de lume, de toate lucrurile rele”, a mai spus Irina Margareta Nistor, într-o intervenţie la Aleph News.