• Tom Cruise a fost singura vedetă din Top Gun căreia i s-a cerut să se întoarcă pentru continuarea din 2022 a filmului Top Gun: Maverick”.
  • Val Kilmer, în vârstă de 62 de ani, care a jucat rolul lui Iceman, inamicul lui Maverick în primul film, susține că a trebuit să „implore” producătorii să-l lase să joace în continuarea filmului.
  • Regizorul Joseph Kosinski a declarat că nu le-a chemat înapoi pe Kelly McGillis, care a interpretat-o pe iubita lui Maverick, și pe Meg Ryan, 60 de ani, care a jucat rolul soției lui Goose, pentru că „nu a vrut ca fiecare scenariu să se întoarcă în trecut”.

Top Gun: Maverick va ajunge în cinematografe în doar câteva zile, dar fanii înrăiți ai filmului original Top Gun din 1986 ar putea fi dezamăgiți să afle că majoritatea vedetelor care au apărut în primul episod iconic nu își vor face apariția în continuarea acestuia.

De fapt, doar doi membri ai distribuției originale se vor întoarce: Tom Cruise – care a fost singura vedetă originală căreia i s-a cerut să se întoarcă – și inamicul său de pe ecran, Val Kilmer – care a dezvăluit recent că a fost nevoit să-i roage” pe producători să îl adauge pe lista distribuției.

Tom, acum în vârstă de 59 de ani, și Val, acum în vârstă de 62 de ani, își vor relua rolurile iconice de Pete „Maverick” Mitchell și, respectiv, Tom „Iceman” Kazansky, atunci când continuarea Top Gun va ajunge în cinematografe pe 27 mai – la 30 de ani după ce au dat viață rolurilor pe marele ecran. Dar, deși două fețe cunoscute vor fi în fruntea distribuției din cea mai recentă versiune a filmului Top Gun, din distribuție vor lipsi multe vedete foarte îndrăgite, inclusiv sirenele Meg Ryan și Kelly McGillis, regizorul Joseph Kosinski explicând că nu a vrut pur și simplu să reia scenariul original după trei decenii, ci să dea o nouă viață acestui film militar emblematic.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Pentru unele personaje, este logic ca acestea să nu se întoarcă, cum ar fi Anthony Edwards, cel care l-a interpretat pe celebrul Gâscan al lui Maverick, care a murit în timpul filmului. Alții au fost surprinși de faptul că personajele lor nu au fost selectate din nou în Top Gun: Maverick – în special cei care s-au făcut remarcați în film, cum ar fi rolurile locotenenților juniori, interpretate de Adrian Pasdar, Whip Hubley, Rick Rossovich, Barry Tubb și alții.

Publicul l-a întâlnit pentru prima dată pe Maverick și pe restul personajelor în versiunea originală din 1986 a filmului Top Gun, în care este recrutat pentru a se antrena în prestigioasa școală de arme „Top Gun Naval Fights”. Rebelul nesăbuit se străduiește să se integreze și se enervează, mai ales pe Iceman.

În „Top Gun: Maverick”, Maverick se întoarce pentru a deveni pilot de încercare după 30 de ani de lupte în Marină. De data aceasta, Maverick este la conducere și este responsabil de antrenarea unui nou grup de recruți. Noi actori înseamnă o nouă distribuție. Printre fețele noi ale filmului se numără Jennifer Connelly, Miles Teller, Monica Barbaro, Glen Powell, Ed Harris și mulți alții.