• Actorul Tom Cruise a primit trofeul Palme d’Or pentru întreaga carieră.
  • După 30 de ani, Tom Cruise a revenit la Cannes pentru a aduce noul său film „Top Gun“.
  • Festivalul a difuzat un montaj cu cele mai importante roluri din cariera lui Cruise.

Revenire spectaculoasă a lui Tom Cruise pe covorul roșu de la Cannes. După trei decenii, iubitul actor s-a întors la Festivalul de Film pentru a aduce „Top Gun: Maverick“. Organizatorii au profitat de moment și i-au acordat actorului un trofeu Palme d’Or pentru întreaga carieră. Președintele festivalului, Pierre Lescure, i-a înmânat lui Cruise premiul – acordat doar la 15 persoane în trecut – cu câteva momente înainte de începerea proiecției.

Oficialii de la Cannes au făcut totul pentru a-l sărbători pe actorul în vârstă de 59 de ani, aducându-i un omagiu lui Cruise cu o premieră pe covorul roșu care a inclus un zbor de avioane care au aruncat fum în culorile drapelului francez.

„Este un adevărat privilegiu să fiu aici. Îmi amintesc copil fiind, îmi amintesc că aveam 4 ani și am vrut să fac filme și am vrut să zbor cu avione și m-am gândit la viața mea și că vreau să am o aventură în viața mea”, a spus actorul Tom Cruise.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Dar dincolo de cariera senzațională a lui Cruise, care a meritat să fie recompensată, Festivalul de Film de la Cannes reunește și alte nume mari ale cinematografiei internaționale. 21 de filme concurează pentru mult râvnitul Palme d’Or, printre care „R.M.N“, al lui Cristian Mungiu, „Boy from Heaven“ sau „Crimes of the Future“.

Palme d’Or este cel mai mare premiu acordat în cadrul festivalului anual, după ce a fost introdus în 1955. Premiul a înlocuit Marele Premiu al Festivalului Internațional de Film ca fiind cel mai mare premiu, care a fost înmânat destinatarilor din 1939 până în 1954.