• FIFA va lansa un proiect pilot de meciuri amicale intitulat FIFA Series.
  • Deşi nu există trofee sau premii în bani, proiectul este conceput pentru a aduce beneficii echipelor naţionale care nu au ocazia de a juca împotriva echipelor din alte confederaţii.
  • În perioada 18-26 martie va avea loc lansarea FIFA Series în patru ţări – Arabia Saudită, Algeria, Azerbaidjan şi Sri Lanka.

Deşi nu există trofee sau premii în bani, proiectul este conceput pentru a aduce beneficii echipelor naţionale care nu au ocazia de a juca împotriva echipelor din alte confederaţii, FIFA urmând să acopere costurile de deplasare, scrie Reuters.

În perioada 18-26 martie va avea loc lansarea FIFA Series în patru ţări – Arabia Saudită, Algeria, Azerbaidjan şi Sri Lanka. Patru echipe se vor afla într-o singură locaţie şi vor disputa câte două meciuri fiecare.

„Unele ţări nu au jucat niciodată cu echipe din afara confederaţiilor lor”, a declarat Elkhan Mammadov, directorul asociaţiilor membre regionale ale FIFA pentru Europa. „Ele pot câştiga experienţă competiţională jucând cu echipe din afara confederaţiei lor, jucând cu echipe cu un stil de joc complet diferit”, a adăugat Mammadov.

Recomandări

ÎN CE INVESTEȘTE BIDEN BANII
STEVE BUSCEMI A FOST ATACAT PE STRADĂ
CÎRSTEA A FOST ELIMINATĂ LA ROMA
CIOLACU VREA PARC TEMATIC URIAȘ
6.000 DE OAMENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV
NE LUĂM ANGAJAȚII DIN AFARĂ

„În prezent, avem 20 de echipe pentru ediţia pilot. Pentru ediţia din 2026 sperăm să avem mult mai multe”, a mai spus Mammadov. Arabia Saudită va găzdui două grupe.

Citește și