• Auzi tot mai des de pericolul internetului și despre ce impact negativ are gamingul asupra sănătății, dar adevărul e undeva la mijloc.
  • Poți face din gaming o adevărată carieră.
  • Jocurile video îți dezvoltă și o serie de aptitudini cognitive de care probabil nu știai.


Pentru mulți adolescenți, jocurile oferă o platformă pentru a forma conexiuni sociale, în special pentru cei care s-ar putea simți izolați sau marginalizați în alte situații. Comunitățile de jocuri online pot oferi un sentiment de apartenență și un spațiu sigur pentru auto-exprimare. Spre deosebire de stereotipul jucătorilor izolați social, realitatea este cu totul alta. Aspectul social al jocurilor a crescut exponențial în ultimii 20 de ani.

Jocurile cooperative și multiplayer pot ajuta la dezvoltarea abilităților de lucru în echipă, comunicare și leadership . Aceste interacțiuni virtuale se pot traduce uneori în abilități sociale îmbunătățite în lumea reală.

Aceste comunități sociale virtuale nu sunt doar pentru divertisment, ele servesc ca spații în care jucătorii iau decizii în timp real despre încredere și leadership. Acest mediu oferă jucătorilor o oportunitate unică de a dezvolta abilități sociale și comportamente pro-sociale. Abilitățile învățate în aceste setări virtuale se pot transfera potențial în relațiile din lumea reală.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Anumite jocuri pot îmbunătăți abilitățile cognitive, cum ar fi rezolvarea de probleme, gândirea strategică și conștientizarea spațială. Jocurile pot fi o formă de relaxare și ameliorarea stresului, oferind o evadare din presiunile vieții de zi cu zi. Poate oferi un mediu sigur pentru a vă relaxa și a vă angaja în activități plăcute.

Un studiu realizat de Whitbourne au descoperit că adulții care s-au angajat în jocuri au raportat niveluri mai ridicate de relaxare și de ameliorare a stresului. Acum după știrea asta să nu înțelegi că viața ta trebuie să fie doar în online și să uiți de ce înseamnă să trăiești cu adevărat, dar poți să fii responsabil în ceea ce privește timpul pe care îl petreci în fața ecranului. Trebuie să știi ce conținut alegi, cât timp te joci și când alegi să o faci!

Citește și