• Industria jocurilor video traversează cea mai mare încetinire din ultimii 30 de ani.
  • Vânzările de hardware sunt în declin, iar cheltuielile pentru jocurile mobile au scăzut cu 2%.
  • Conform Data.ai, în timpul pandemiei, jucătorii investeau cei mai mulți bani și timp în jocuri.

Industria jocurilor video, evaluată la 200 de miliarde de dolari, se confruntă acum cu cea mai mare încetinire din ultimele trei decenii. În ciuda vârfului înregistrat în timpul pandemiei, când s-a investit masiv în jocuri, acum vânzările de hardware încetinesc, iar dezvoltatorii și studiourile raportează rezultate dezamăgitoare.

E game over?

Industria jocurilor video traversează cea mai mare încetinire din ultimii 30 de ani. Vânzările de hardware sunt în declin, cu Sony reducând prognoza pentru PlayStation 5, iar cheltuielile pentru jocurile mobile au scăzut cu 2% în 2023, conform Data.ai. În timpul pandemiei atinsese vârful, căci atunci jucătorii investeau cei mai mulți bani și timp. Rezultatele trimestriale dezamăgitoare ale editurilor precum Electronic Arts și Take Two, împreună cu reduceri masive de locuri de muncă în industria dezvoltatorilor de jocuri, semnalează o perioadă dificilă.

Ce se întâmplă cu jocurile gratuite?

Jocurile online gratuite, cum ar fi Fortnite și Roblox, au redus atracția pentru titlurile tradiționale de 70 de dolari, iar costurile mari de dezvoltare a blockbusterelor au condus la dependența de reluarea acelorași francize mari. În contextul unei industrii care se confruntă cu provocări de a aduce produse noi și de a obține succes într-un mediu competitiv, Disney și Netflix manifestă un interes sporit în jocuri. Cu toate acestea, cu creșterea încetinită și costurile ridicate, industria jocurilor video crește foarte lent.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
ELVEȚIA CÂȘTIGĂ EUROVISION 2024
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN

Citește și