„A.I. nu îți va fura job-ul, dar cei care știu să-l folosească da”. CEO-ul Picsart, fost profesor în A.I., vine cu câteva sfaturi pentru antreprenori

330

  • Hovhannes Avoyan este CEO-ul aplicației Picsart și fost profesor în A.I.
  • Picsart a obținut statutul de unicorn, cu o evaluare de peste 1 miliard de dolari.
  • Aplicația folosește A.I., iar Avoyan explică de ce oamenii nu ar trebui să se teamă de tehnologie.
  • Odată cu avansul tehnologic și dezvoltarea modelelor A.I., au apărut îngrijorări că A.I.-ul va lăsa oamenii fără job-uri.
  • „Oamenii trebuie să îmbrățișeze inteligența artificială și să vadă oportunitățile”, spune Hovhannes Avoyan.

„Inteligența artificială nu îți va fura job-ul”, spune Hovhannes Avoyan, CEO-ul aplicației Picsart, pentru BBC. „Dar s-ar putea ca oamenii care folosesc A.I. să o facă”.

„Privește A.I. ca pe un copilot, ca pe un asistent în job-ul tău, participant la procesul creativ și împrietenește-te cu el, decât să te lupți cu el”, spune el.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL

„Sfatul meu este să nu-ți fie teamă. Dacă nu folosești A.I. ca pe o oportunitate, s-ar putea să rămâi în urmă și nu mai fi competitiv și productiv. Trebuie să-i înțelegem potențialul, să vedem oportunitățile din spatele A.I.-ului. Va dura ceva timp. Le sugerez freelancerilor, antreprenorilor, generației Z să nu se lupte cu A.I.-ul, ci să-l îmbrățișeze și să-l folosească”.

Odată cu avansul tehnologic și dezvoltarea modelelor A.I., au apărut îngrijorări că A.I.-ul va lăsa oamenii fără job-uri. Tot mai multe companii, printre care și Google, integrează A.I. în produsele lor pentru eficientizarea task-urilor.