• Potrivit ZF, în 2023 românii au cheltuit 8,5 miliarde de euro pe concedii în afară.
  • Andreea recomandă și Coasta de Azur, Nisa pentru peisajele spectaculoase de la Marea Mediterană.
  • Andra Pascu: Coasta de Azur te surprinde cu peisajele spectaculoase de la Marea Mediterană.

Îți plac vacanțele în străinătate și nu ești singurul. Un studiu publicat de Ziarul Financiar arată că, în 2023, românii au cheltuit 8,5 miliarde de euro pe concedii în afara țării.

Dacă deja îți faci planuri pentru următoarele vacanțe și cauți destinația perfectă, Andra Pascu, consultat în turism, îți recomandă cele mai frumoase locuri, pentru cea mai minunată vacanță.

„E o perioadă foarte bună de făcut planuri de vacanțe. De altfel, chiar luna ianuarie este luna cea mai potrivită pentru a ne face planurile de vacanță pentru tot restul anului. Pentru vara aceasta, e clar că românii se vor îndrepta către destinațiile clasice de plajă, dar nu numai, pentru că în afară de destinațiile de familie, Grecia, Turcia, Bulgaria aș putea spune, sunt și foarte multe destinații europene de plajă foarte frumoase”, a explicat Andra Pascu, consultant în turism, pentru Aleph News.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

„De asemenea, sezonul de primăvară este perioada ideală pentru city break-uri, pentru a vizita destinațiile poate mai apropiate, o oră – două de zbor de principalele aeroporturi din România aș putea să spun și poate cu un buget mai mic, vacanțe de 3-4 zile maxim”, a adăugat ea.

„Perioada de primăvară este o perioadă tradițională de city break-uri în care plecăm pentru o mini vacanță sau pentru 3-4 zile, un weekend extins, bugetul este undeva la câteva sute de euro. Ne îndreptăm în special către destinații europene mai apropiate. În egală măsură este și o perioadă foarte frumoasă pentru a descoperi și destinații îndepărtate. Ne apropiem de perioada aceasta bună în Japonia, asta pentru cei care și-au făcut planuri încă de anul trecut, bineînțeles, pentru că pentru tipul acesta de vacanță nu ne putem raporta chiar de la o lună la alta. Dar și destinații mai îndepărtate – e o perioadă foarte bună acum pentru Dubai acum, de exemplu, deja e vreme de plajă acolo. Sunt destui români care au ajuns și care vor ajunge în continuare în primele săptămâni de primăvară să spun așa, până nu se încălzește vremea prea tare acolo”.

Citește și