• Turnul Eiffel din Paris a fost închis publicului timp de cinci zile, din cauza grevei.
  • În urmaa unui acord între sindicate și compania care exploatează monumentul parizian, Turnul Eiffel se va redeschide astăzi.
  • Conducerea și sindicatele au convenit, de asemenea, asupra „unei investiții ambițioase de 380 de milioane de euro până în 2031, în special pentru lucrări și întreținerea activelor Turnului”.

Turnul Eiffel din Paris, închis timp de cinci zile din cauza grevei, se va redeschide astăzi, în urma unui acord între sindicate și compania care exploatează monumentul parizian, a anunțat sâmbătă aceasta din urmă.

„Conducerea Societății de Exploatare a Turnului Eiffel (Sete) și sindicatele au ajuns la un acord pentru a pune capăt grevei, care prevede că părțile vor monitoriza în mod regulat modelul economic, evoluția investițiilor în lucrări și veniturile societății prin intermediul unei instanțe care se va reuni la fiecare 6 luni”, a precizat Sete într-un comunicat transmis AFP.

Redeschiderea nu va fi efectivă decât duminică dimineață „pentru a da timp echipei tehnice să repună în funcțiune lifturile, astfel încât pasagerii să poată fi primiți în deplină siguranță”, au subliniat cele două sindicate, CGT și FO, într-un comunicat comun. Sete a adăugat că „această instanță va monitoriza modificarea contractului de delegare a serviciului public, așa cum a fost propus în ianuarie”, cu precădere „revenirea companiei la echilibrul financiar până în 2025″.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Conducerea și sindicatele au convenit, de asemenea, asupra „unei investiții ambițioase de 380 de milioane de euro până în 2031, în special pentru lucrări și întreținerea activelor Turnului”, potrivit comunicatului de presă al conducerii. Acordul prevede, de asemenea, „continuarea celei de-a 20-a campanii de pictură și angajamentul pentru următoarea”, un punct cheie în problema delicată a întreținerii monumentului, inaugurat în urmă cu 135 de ani.

Citește și