• Kathleen Pike dă vină pe tehnologie pentru dificultățile pe care le întâmpină tinerii profesioniști.
  • Sentimentul de stres sau de anxietate poate fi un indicator util pentru a te ajuta să duci la capăt task-urile, dar nu sunt întotdeauna semne de boală mentală gravă, spune psihologul.
  • Generația Z încearcă să creeze o diviziune mai clară între job și viața personală.

Generația Z este adesea criticată pentru că se străduiește să gestioneze stresul la locul de muncă, dar, potrivit unui profesor de psihologie, acest lucru se datorează în mare parte faptului că această generație a crescut fără limite între viața profesională și cea privată.

Kathleen Pike, care predă la Universitatea Columbia și este președinte și CEO al One Mind at Work, a declarat pentru Business Insider că generațiile anterioare nu s-au confruntat cu aceleași presiuni induse de tehnologie la începutul carierei.

„Când au început [generațiile mai în vârstă], era o lume complet diferită”, a spus ea. „Se scrie mult despre Gen Z că trebuie să își ia mai mult timp liber și că nu are rezistența necesară pentru a face față în anumite contexte de lucru.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

În urmă cu 50 de ani, când directorii executivi erau la început, mergeau la serviciu cu mașina, nu existau telefoane mobile, nu exista internet, nu exista FedEx”, a adăugat ea.

Pike dă vină pe tehnologie pentru dificultățile pe care le întâmpină tinerii profesioniști.

În trecut, „nimic nu era instantaneu, iar atunci când ei [lucrătorii] plecau acasă, nu puteau fi contactați. Așa că exista o macrostructură naturală care crease o mulțime de timpii morți care s-a evaporat complet”, a spus ea.

Generația Z încearcă să creeze o diviziune mai clară între job și viața personală

Drept urmare, Generația Z încearcă să creeze o diviziune mai clară între munca lor și viața personală.

„Observăm că Generația Z încearcă să pună din nou niște limite”, a spus Pike. „Este o distincție generațională clară”.

Mulți tineri profesioniști se îndreaptă spre tendințe precum „act your wage” sau „quiet quitting”– în esență, făcând minimul necesar pentru a-și păstra locul de muncă, dar pentru a evita oboseala.

Deși Generația Z normalizează conversația în jurul sănătății mintale la locul de muncă, Pike a spus că aceștia uită uneori distincția dintre emoțiile normale și bolile mintale.

Sentimentul de stres sau de anxietate poate fi un indicator util pentru a te ajuta să duci la capăt task-urile, dar nu sunt întotdeauna semne de boală mentală gravă, a spus ea.

Citește și