• Viktor Orban mizează foarte mult pe revenirea lui Trump la președinția SUA și îl ignoră vizibil pe Joe Biden.
  • În mesajul său pentru CPAC, Trump a spus că abia așteaptă să colaboreze cu Orban după ce va prelua președinția.
  • Orban și Trump s-au întâlnit luna trecută în Florida, la reședința lui Trump de la Mar-a-Lago.

Săptămâna aceasta a avut loc la Budapesta o conferință a forțelor conservatoare. Nu au participat personalități cunoscute, ca Giorgia Meloni sau Matteo Salvini, în schimb, Donald Trump a transmis un mesaj video în care îl elogiază pe premierul ungar, Viktor Orban.

Fostul președinte american a transmis un mesaj în același ton pe care îl cunoaștem, cu foarte multe superlative și l-a numit „un om măreț” pe Viktor Orban, un om cu care el a colaborat foarte bine pentru a avansa valorile și interesele națiunii americane și maghiare. El a rememorat faptul că au combătut împreună migrația ilegală, nu e clar, însă, cum.

Trump se pare că este foarte mulțumit de acest lucru: „Ne-am protejat frontierele, am creat locuri de muncă și ne-am apărat valorile iudeo-creștine”.

Recomandări

CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
TRUMP ÎL ACUZĂ PE BIDEN
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Viktor Orban, de altfel, contează foarte mult pe faptul că Trump va câștiga în noiembrie.

Orban parcă nu mai vorbește despre statul iliberal. A renunțat la idee?

El a formulat concepția statului liberal în 2014, deci acum exact 10 ani, a stârnit o mare vâlvă pe atunci și nu a renunțat la ideea în sine, dar a „rebotezat-o”. Acum el se declară „un politician suveranist”, care, așa cum a definit el acest lucru chiar la această conferință conservatoare de la Budapesta, reprezintă faptul că politicienii sunt responsabili numai față de alegători, numai față de poporul pe care îl reprezintă și nu marilor companii, NGO-uri, analiștilot și așa mai departe. Toți aceștia nu sunt importanți, nu contează. Suveraniștii răspund doar poporului.

Citește și