• Apple nu era de acord ca Epic să aibă un sistem propriu de plată. Legea DMA obligă Apple să facă o serie de schimbări.
  • Epic Games vrea să lanseze un magazin propriu de jocuri pentru iPhone.
  • Nexus Gaming începe meciurile de calificare la PGL Major. Nexus Gaming este o echipă de esports formată din români. Premiile campionatului au o valoare totală de 1.150.000 €.

O veste „epică” pentru fanii jocurilor video. Apple a reactivat contul de App Store al companiei Epic Games, ceea ce îi va permite să publice din nou Fortnite pe dispozitivele Apple. Contul de dezvoltator al Epic Games a fost dezactivat în 2020 când acesta a încercat să folosească un sistem propriu de plăți, iar Apple nu a fost de acord.

Dar cu noua lege europeană privind piețele digitale, Apple este obligată să facă o serie de schimbări ca să-și deschidă ecosistemul, printre care să permită alte sisteme de plată și alte magazine, pe lângă App Store. Epic Games vrea să deschidă și un astfel de magazin, pentru jocuri pe iOS.

Și… echipa românească de esports, Nexus Gaming, a început azi meciurile regionale de calificare pentru cea mai mare competiție de Counter-Strike din lume: PGL Major. Dacă vor trece mai departe, românii vor concura la competiția din martie, la Copenhaga. Premiile au o valoare totală de 1,15 milioane de euro.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Citește și