• Michael Mann regizează un film despre viaţa lui Enzo Ferrari, un pilot de curse.
  • Actorul în rolul principal, Adam Driver, nu a avut voie să conducă maşini Ferrari.
  • În film joacă Penelope Cruz şi Shailene Woodley ca soţia şi amanta personajului.

Cinematografia, singura mașină a timpului care poate exista

Secolul vitezei la Hollywood nu are limite! Chiar dacă maşina timpului nu va putea fi niciodată inventată, putem să ,,revedem” trecutul la cinema, cu ajutorul actorilor. 

A devenit o modă ca actorii cunoscuţi de la Hollywood să joace în filme biografice de inspiraţie istorică în care machiajul îi face să fie mai îmbătrâniţi şi să semene cât mai mult cu personalităţile istorice pe care le interpretează .

Cillian Murphy (47 ani) a trebuit să ,,îmbătrânească” cu 10 ani pentru a-l interpreta pe J. Robert Oppenheimer, fizicianul rămas în istorie cu infama titulatură de ,,părintele bombei atomice”, cea mai temută armă de distrugere în masă inventată până acum.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Filmul a obţinut încasări de 800 milioane de dolari la nivel global şi chiar dacă a pierdut cursa verii în faţa filmului ,,Barbie”, este un candidat serios la premiile Oscar. 

Pe Oppenheimer l-ar putea aștepta o cursă nebună cu Ferrari

Dar vine din urmă un competitor serios pentru filmul despre inventatorul bombei atomice – nimeni altul decât pilotul Enzo Ferrari, de asemenea, creatorul celei uneia dintre cele mai rapide automobile de curse din istorie 

În decembrie va fi rândul lui Adam Driver (39 ani) să fie ,,îmbătrânit” cu machiaj pentru a-l interpreta pe Enzo Ferrari. 

Ferrari, o dramă istorică despre viaţa şi cariera celebrului producător de maşini italiene, Enzo Ferrari, îi are în rolurile principale pe Adam Driver, Penélope Cruz şi Shailene Woodley şi este regizat de Michael Mann.

Actorul Adam Driver susţine că nu a avut voie să conducă maşinile pe durata filmărilor, spunând că erau cele mai înfricoşătoare lucruri de pe platou. 

Actorul cunoscut pentru rolurile sale din filmele Star Wars a participat la ceremonia lansării filmului în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia, la cea de-a 80-a ediţie, unde a dat autografe fanilor.

Filmul relatează evenimentele din 1957, un an cheie din viaţa lui Ferrari, în care constructorul se luptă pentru a-şi menţine compania pe linia de plutire, se confruntă cu traume personale şi se luptă cu rivalul Maserati pentru supremaţia în circuit.

Filmul se va lansa în cinematografele comerciale chiar de Crăciun, pe 25 decembrie 2023. 

J. Robert Oppenheimer și Enzo Ferrari au fost două personalități marcante ale secolului al XX-lea, care s-au remarcat în domenii diferite.

J. Robert Oppenheimer a fost un fizician american de etnie evreiască, considerat tatăl bombei atomice, care a condus proiectul Manhattan, cel care a dezvoltat primele arme nucleare din istorie.

Enzo Ferrari a fost un producător de mașini italiene, fondatorul companiei Ferrari, care a creat unele dintre cele mai rapide și mai frumoase mașini din lume, atât pentru curse, cât și pentru stradă.