• Din echipaj fac parte o fostă miss France, o campioană olimpica, un scriitor și un chef bucătar cu stele Michelin.
  • Flacăra trebuie să ajungă în Martinica și Guadelupe, în Caraibe.
  • Echipajul trebuie să evite cu orice pret stingerea Flacării olimplice.

O zi mare pentru Flacăra Olimpică și pentru cei șase „marinari” care au luat-o la bord, aseară, pentru o traversare olimpică spre Antile. Plecarea a fost dată la ora 20:15, din Brest, pe maxi trima-ranul transformat în ambarcațiune oficială olimpica.

Traseul Flacării Olimpice prevede mai multe etape în toate teritoriile franceze, inclusiv în cele de peste mare. A venit rândul Antilelor, și pentru a-l însoți pe Armel Le Cléac’h, șeful de bord, și pe Sébastien Josse, marinar renumit, au fost recrutați patru membri ai unui echipaj de lux. Și nu oricine: Marie-José Pérec, triplă campioană olimpică la atletism care vă ajunge pe pământul ei natal pe 15 iunie, Marine Ltemporel, Miss Franța 2013 devenită medic, Alexis Michalik, scriitor, autor și om de teatru cu multe succese și Hugo Roellinger, bucătarul cu stepe în ghidul Michelin.

Echipajul de vedete a finalizat recent o (singura) zi de antrenament la Lorient și a trecut testele de siguranță (obligatorii pentru o astfel de traversare). Echipajul trebuei să evite stingerea flacării poziționate într-un felinar și care a traversat déjà Mediterana, între Atena și Marsilia.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Atmosfera de la bord promite oricum să fie mai intimă decât cea care a însoțit flacăra olimpică în Vendée, apoi în Les Sables d’Olonne, port de plecare și sosire a legendarului Vendée Globe. Bine adăpostit în felinarul său și bine securizat datorită unui dispozitiv construit pentru ocazie, prețiosul simbol al Jocurilor a plecat așadar într- o mare de aventură

Citește și