• Noul film Disney, „Albă ca Zăpada” care va apărea în 2024 a provoacat discuții aprinse.
  • Controversa se referă la faptul că piticii sunt altfel în ceea ce priveşte înălţimea, sexul şi etnia.
  • Scenariul filmului „Albă ca Zăpada” este scris de faimoasa Greta Gerwig care a regizat și „Barbie”.

Ai crede că atunci când începi o poveste cu A fost o dată, toate lucrurile sunt puse la punct. Dar noua ecranizare pe care studiourile Disney o pregătește pentru Albă ca zăpada, deja creează discuții aprinse, scrie Daily Mail.

Făt-Frumos şi cei şapte pitici au fost înlocuiţi de creaturi magice, Daily Mail a publicat câteva fotografii realizate în timpul filmărilor, care îi înfăţişează pentru prima dată pe Albă ca Zăpada, prinţ şi cei şapte pitici.
Controversa se referă la faptul că piticii sunt altfel în ceea ce priveşte înălţimea, sexul şi etnia.
Imaginile publicate de Daily Mail arată noua Albă ca Zăpada din filmul ce va fi lansat în 2024, inspirat de „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”.

Sursă: Daily Mail

Din povestea originală, însă, a rămas doar titlul. Albă ca Zăpada nu mai are „pielea albă ca laptele”, ci este de origine latino-americană, vor fi toţi cei 7 pitici, dar nu vor mai fi pitici, iar prinţul şi-a pierdut rolul, pentru a arăta că o femeie se poate descurca perfect singură

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

Și e normal să vorbim despre corectitudine politică în basme

Protagonista filmului care urmează să fie lansat anul viitor, Rachel Zegler, a apărat modificările subliniind că basmul „trebuia modernizat”.Disney a explicat că s-a consultat cu mai mulţi membri ai comunităţii de „pitici” şi a dorit „o abordare nouă a poveştii”.

În 1910 erau deja apărute 50 de variante ale poveștii cu versiuni rusești și italiene. Dar cea mai cunoscută rămâne cea publicată de frații Grimm în 1812.
Pe de altă parte, scenariul a fost scris de Greta Gerwig, regizoarea filmelor „Barbie” şi „Little Women”, o maestră în modernizarea marilor clasici ai trecutului. Chiar dacă prinţul a fost modificat şi el, Albă ca Zăpada se salvează singură şi nu are nevoie de un bărbat pe cal pentru a-şi realiza visele.

Citește și: