• The Recording Academy a anunțat că a adăugat 3 categorii noi pentru cea de- 66- ediție anuală a premiilor Grammy.
  • Cele trei categorii sunt: „Cea mai bună interpretare africană”, „Cea mai bună înregistrare Pop Dance” și „Cel mai bun abum de jazz alternativ.”
  • Cea de-a 66-a ediție Grammy se va ține în luna februarie a anului 2024.

Următoarea ediție anuală a premiilor Grammy va fi una specială deoarece The Record Academy a anunțat adăugarea a altor 3 categorii noi, scrie Variety.

În plus, categoriile existente de „producător al anului”; „producător non-clasic” și „compozitor al anului”, vor fi mutate în domeniul general, ceea ce înseamnă că toți votanții Grammy vor putea alege între aceste categorii.

„The Record Academy este mândră să anunțe aceste schimbări de categorie, ele sunt niște schimbări ce reflectă angajamentul nostru de a asculta în mod activ și de a răspunde la feedback-ul comunității noastre muzicale, de a reprezenta cu acuratețe o gamă diversă de genuri muzicale relevante și de a rămâne în concordanță cu peisajul muzical în continuă evoluție.”, a declarat Harvey Mason jr. director executiv The Record Academy.

Recomandări

ORBAN CREDE CĂ WW3 E INEVITABIL
SCHOLZ ESTE DE ACORD CU MACRON
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL
Sursă: Recording Academy

Ce include fiecare categorie Grammy

Categoria „Cea mai bună interpretare africană” este categorie de piese și single-uri care recunoaște înregistrările care utilizează interpretări unice de pe întreg continentul african.

Evidențiind tradițiile muzicale melodice, armonice și ritmice regionale, categoria include, dar nu se limitează la genurile: Afrobeat, Afro-fusion, Afro Pop, Afrobeats, Alte, Amapiano, Bongo Flava, Genge, Kizomba, Chimurenga, High Life, Fuji, Kwassa, Ndombolo, Mapouka, Ghanaian Drill, Afro-House, South African Hip-Hop și Ethio Jazz.

Categoria „Cea mai bună înregistrare muzicală Pop-Dance”, recunoaște piesele și single-urile care prezintă muzică up-tempo, dansantă, care urmează un aranjament pop.

Înregistrările pop-dance eligibile prezintă, de asemenea, bătăi ritmice puternice, instrumente electronice, cu accent pe performanța vocală dar și melodie.

Categoria „Cel mai bun album de jazz alternativ” recunoaște excelența artistică în albumele de jazz-alternativ prestate fie de cântăreși, duete, grupuri/ensambluri, cu sau fără voce.

Jazz-ul alternativ poate fi definit ca un hibrid care îmbină genurile prin jazz (improvizație, interacțiune, armonie, ritm, aranjamente, compoziție și stil) cu alte genuri precum R&B, hip-hop, muzică clasică, improvizație contemporană, experimentală, pop, rap, muzică electronică, dance și spoken word.

Citește și: