• Sir Paul nu a numit cântecul, dar este probabil să fie o compoziție Lennon din 1978 numită Now And Then.
  • A fost unul dintre cântecele de pe o casetă intitulată „For Paul” pe care Lennon le-a făcut cu puțin timp înainte de moartea sa.
  • De asemenea, trupa a încercat să înregistreze Now And Then, dar sesiunea a fost abandonată rapid.

Sir Paul McCartney spune că a folosit inteligența artificială pentru a ajuta la crearea a ceea ce el numește „melodia finală de la Beatles”. El a declarat pentru programul Today de la BBC Radio 4 că tehnologia a fost folosită pentru a „reproduce” vocea lui John Lennon dintr-un demo vechi, astfel încât să poată completa melodia.

„Tocmai l-am terminat și va fi lansat anul acesta”, a explicat el. Sir Paul nu a numit cântecul, dar este probabil să fie o compoziție Lennon din 1978 numită Now And Then. Fusese deja considerată ca o posibilă „cântec de reuniune” pentru Beatles în 1995, în timp ce ei își compilau seria Anthology.

Sir Paul primise demo-ul cu un an mai devreme de la văduva lui Lennon, Yoko Ono. A fost unul dintre cântecele de pe o casetă intitulată „For Paul” pe care Lennon le-a făcut cu puțin timp înainte de moartea sa în 1980. Două dintre acele cântece – Free As A Bird și Real Love – au fost finalizate și lansate în 1995 și 96, marcând primul material „nou” al trupei Beatles în 25 de ani.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

De asemenea, trupa a încercat să înregistreze Now And Then, un cântec de dragoste care a fost destul de tipic pentru cariera ulterioară a lui Lennon, dar sesiunea a fost abandonată rapid. „A fost într-o zi – într-o după-amiază, într-adevăr – mă încurcam cu asta”, și-a amintit Lynne.

„Cântecul a avut un refren, dar lipsesc aproape total versurile. Am făcut piesa de suport, o piesă grea pe care chiar nu am terminat-o”. Sir Paul a susținut mai târziu că George Harrison a declarat melodia „un gunoi” și a refuzat să lucreze la ea.

„Nu avea un titlu foarte bun, avea nevoie de puțină reluare, dar avea un vers frumos și îl cânta pe John”, a spus el pentru Q Magazine.

Citește și: