• Kylian Mbappe a decis unde va juca sezonul viitor, după ce a anunţat că nu îşi va mai prelungi contractul cu PSG.
  • Starul francez a negat informaţiile conform cărora se va transfera la Real Madrid, în această vară.
  • Kylian Mbappe a avut un discurs ferm după ce şi-a anunţat plecarea de la PSG.

Anunţul lui Kylian Mbappé că nu vrea să activeze opţiunea de prelungire a contractului Paris Saint-Germain după 2024 a pus pe jar fotbalul francez şi mondial, iar jucătorul a decis să rupă tăcerea prin intermediul contului său de Twitter.

Nu pentru a nega ştirea, ci pentru a dezminţi o alta apărută marţi pe site-ul Parisien, cotidianul susţinând că atacantul ar dori să ajungă la Real Madrid încă din această vară.

Un zvon negat cu fermitate de Mbappe: ,,MINCIUNI… În acelaşi timp, cu cât este mai mare, cu atât mai mult trece. Am spus deja că voi continua sezonul viitor la PSG, unde sunt foarte fericit” .

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
HARRY POTTER DAY
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI

Pe de altă parte, Kylian Mbappé nu a spus nimic despre decizia sa de a nu-şi prelungi cu încă un an contractul cu Paris SG, ceea ce ar însemna că va pleca gratis în vara anului 2024, lucru pe care directorii clubului ar refuza să-l ia în considerare, scrie Le Figaro.

Kylian Mbappe, ruptură totală de PSG

Kylian Mbappe a avut un discurs ferm după ce şi-a anunţat plecarea de la PSG. Printr-o scrisoare trimisă conducerii clubului, Mbappe anunţa că nu îşi va prelungi contractul cu campioana Franţei, care expiră în 2024.

„Niciodată nu am discutat cu PSG despre un alt contract. Consiliul de administrație al PSG a fost informat pe 15 iulie 2022 de decizia mea de a nu reînnoi contractul după 2024. Scrisoarea trimisă (n.r. luni, 12 iunie) avea doar scopul de a confirma ceea ce le-am spus deja„ , a spus Kylian Mbappe, conform AFP.

În urma deciziei lui Mbappe, conducerea clubului parizian a hotărât să îi ofere două opţiuni acestuia: fie semnează prelungirea, fie va pleca încă din această vară.

„PSG, surprinsă de decizia jucătorului său, vrea să arate de data aceasta o poziție fermă: fie Mbappé își prelungește contractul în această vară, fie va fi vândut înainte de închiderea pieței” , a scris L’Equipe.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Kylian Mbappé ar fi informat pe Paris Saint-Germain (PSG) de decizia sa de a nu accepta opțiunea de a-și prelungi contractul actual până în 2025, ceea ce ar presupune că actualul său acord va expira în iunie 2024, scrie India Shorts.

Conform L’Équipé, superstarul francez și-a confirmat decizia într-o scrisoare către PSG. Drept urmare, clubul va trebui să vândă jucătorul în această vară, altfel tânărul de 24 de ani ar putea merge la un transfer gratuit anul viitor.

Potrivit relatărilor, PSG a refuzat să-l lase pe Mbappé să plece ca agent liber, mărind posibilitatea unei bătălii de transfer între cluburi în acest sezon.

A doua opțiune a celor de la PSG este de a-l convinge pe Mbappé să spună da și să semneze cu el o ofertă importantă. Mbappé are termen până pe 31 iulie să decidă dacă își prelungește contractul cu un an.

El s-a alăturat echipei în 2017, transferându-se de la Monaco printr-o înțelegere despre care se spune că ar avea o valoare de 190 de milioane de dolari.

Probabila ieșire a lui Mbappé ar fi cea mai importantă pierdere pentru PSG, deoarece este un star național și este considerat pe scară largă drept unul dintre puținii jucători capabili să preia lui Messi și Cristiano Ronaldo ca cele mai mari vedete ale fotbalului. Fotbalistul are 5 titluri franceze cu PSG și a fost câștigătorul Franței la Cupa Mondială în 2018.

Citește și: