• Au fost cu toții atât de politicoși”, spune un profesor.
  • Romasia, în vârstă de 10 ani, le-a spus reporterilor că ea și Prințesa de Wales au vorbit despre bucuria de a cultiva fructe și legume.
  • În continuare, Prințesa s-a întâlnit cu un alt grup de tineri la Grădina Societății Regale de Entomologie.

Prințesa de Wales, în vârstă de 41 de ani, s-a alăturat luni copiilor la Chelsea Flower Show din Londra. Prințesa Kate i-a surprins pe invitații de la renumita expoziție de grădinărit, alăturându-se copiilor din 10 școli primare diferite pe peluza de lângă chioșc. Picnicul, sub un castan mare, face parte dintr-un efort de a aduce grădinăritul și natura în viața mai multor copii – un lucru pe care Kate îl promovează cu pasiune de mai mulți ani. Elevii din cele 10 școli participă la campania pentru grădinărit în școli a Societății Regale de Horticultură, scrie People.

La un moment dat, un băiețel de la Alex Reed Academy a ridicat mâna – la fel ca în clasă – pentru a-i adresa o întrebare lui Kate. Au fost cu toții atât de politicoși”, spune un profesor. Romasia, în vârstă de 10 ani, le-a spus reporterilor că ea și Prințesa de Wales au vorbit despre bucuria de a cultiva fructe și legume. Am vorbit despre cât de fascinant este să vezi cum cresc alimentele. Am vorbit despre căpșuni și despre cum le ia timp să crească și cât de satisfăcător este să le mănânci apoi”, spune eleva.

După prânzul de sub copac, Kate i-a condus pe copii în unele dintre grădinile de prezentare. Prințesa și copiii au vizitat bucătăria în aer liber din Grădina Savills, un amestec de plante ornamentale și comestibile proiectat de Mark Gregory, medaliat cu aur la RHS.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Kate s-a deplasat apoi la The Samaritans Listening Garden, unde o aștepta un alt grup de elevi. Grădina de ascultare a Samaritenilor este concepută ca un spațiu sigur pentru ca oamenii să își împărtășească provocările și luptele. Acolo, scaune de stejar frumos sculptate oferă locuri pentru a vorbi și a asculta sau a reflecta asupra conversațiilor.

În continuare, Prințesa s-a întâlnit cu un alt grup de tineri la Grădina Societății Regale de Entomologie, unde au văzut o priveliște cu ochi de insectă” a peisajului proiectat de Tom Massey, laureat cu medalia de aur la RHS Chelsea. Deasupra grădinii se află un acoperiș inspirat de un ochi de insectă compus din module permeabile pentru ca insectele să intre.

Citește și: