• Regele Charles al III-lea nu l-a invitat pe Earl Spencer, fratele prințesei Diana, la încoronare.
  • Această respingere vine în urma deciziei de a nu invita mulți din vechea gardă aristocratică.
  • Familia regală a ținut repetiții de ultim moment pentru ceremonia de sâmbătă.

Regele Charles al III-lea nu l-a invitat pe Earl Spencer, fratele prințesei Diana, la încoronare, scrie The Independent. Decizia i-a șocat pe mulți membri apropiați ai familiei contelui, care au presupus că unchiul lui William și Harry va fi invitat să participe la ceremonie.

Un prieten al lui Earl Spencer a declarat: „Amândoi am fost foarte afectați. Ceea ce este revoltător este că este foarte posibil ca Earl Spencer să fi refuzat invitația din motive istorice evidente, dar această excludere brutală nu a lăsat nicio opțiune pentru vreo diplomație elegantă.” 

Această respingere vine în urma deciziei de a nu invita mulți din vechea gardă aristocratică, în special jumătate dintre cei 24 de duci care au jucat un rol cheie la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953. Celebritățile Ant și Dec, cântărețul Nick Cave și magicianul Dynamo au fost incluse pe lista de invitați, ceea ce i-a făcut pe unii să considere că tradiția a fost sacrificată în favoarea celebrității.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Contele a fost alături de prinți atunci când au dezvelit o statuie a mamei lor la Palatul Kensington în iulie 2021, eveniment pe care l-a descris ca fiind „o zi bună”.

Familia regală a ținut repetiții de ultim moment pentru ceremonia de sâmbătă, regele fiind văzut împreună cu nepoții Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Citește și