• Regele Charles al III-lea nu l-a invitat pe Earl Spencer, fratele prințesei Diana, la încoronare.
  • Această respingere vine în urma deciziei de a nu invita mulți din vechea gardă aristocratică.
  • Familia regală a ținut repetiții de ultim moment pentru ceremonia de sâmbătă.

Regele Charles al III-lea nu l-a invitat pe Earl Spencer, fratele prințesei Diana, la încoronare, scrie The Independent. Decizia i-a șocat pe mulți membri apropiați ai familiei contelui, care au presupus că unchiul lui William și Harry va fi invitat să participe la ceremonie.

Un prieten al lui Earl Spencer a declarat: „Amândoi am fost foarte afectați. Ceea ce este revoltător este că este foarte posibil ca Earl Spencer să fi refuzat invitația din motive istorice evidente, dar această excludere brutală nu a lăsat nicio opțiune pentru vreo diplomație elegantă.” 

Această respingere vine în urma deciziei de a nu invita mulți din vechea gardă aristocratică, în special jumătate dintre cei 24 de duci care au jucat un rol cheie la încoronarea reginei Elisabeta a II-a în 1953. Celebritățile Ant și Dec, cântărețul Nick Cave și magicianul Dynamo au fost incluse pe lista de invitați, ceea ce i-a făcut pe unii să considere că tradiția a fost sacrificată în favoarea celebrității.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Contele a fost alături de prinți atunci când au dezvelit o statuie a mamei lor la Palatul Kensington în iulie 2021, eveniment pe care l-a descris ca fiind „o zi bună”.

Familia regală a ținut repetiții de ultim moment pentru ceremonia de sâmbătă, regele fiind văzut împreună cu nepoții Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis.

Citește și