• Anunțul a fost făcut de prietenul lui Cotabiță, Ionel Tudor, dirijor.
  • Cotabiţă s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova.
  • A colaborat cu Ionel Tudor pentru lansarea primului CD din România.

Gabriel Cotabiță, unul dintre cei mai îndrăgiți cântăreți ai muzicii ușoare și pop-rock din România, a murit sâmbătă, la vârsta de 69 de ani. Anunțul tragic a fost făcut de prietenul său apropiat, dirijorul Ionel Tudor, care a vorbit despre impactul pe care artistul l-a avut asupra muzicii românești.

În urma marelui solist

Ai plecat, Gabi, şi ai lăsat muzică pop românească fără una dintre cele mai mari şi mai personale voci! Am fost nu doar colaboratori. ci şi prieteni din tinereţe! Am lansat împreună piese care au bucurat generaţii de ascultători („Noapte albastră”, „Te rog, domnişoară, nu pleca”, „Şi va mai trece-o noapte”, „Viaţă e un cazino”, „Să nu ne spunem adio”, „Poate că da, poate că nu” etc)! Am lansat împreună cu Joey de Alvaré primul CD din România! Am făcut lucruri frumoase împreună, lucruri care nu se pot uită! Am împărţit multe momente ale vieţii şi carierei noastre împreună!…Te vom păstra mereu în inimile noastre! Dumnezeu să te odihnească în pace şi lumina”, anunţă dirijorul Ionel Tudor.

Cotabiță s-a născut pe 1 noiembrie 1955, la Craiova, și a devenit cunoscut ca un artist versatil, fiind nu doar cântăreț, ci și prezentator și producător muzical. A fost solistul formației VH2 și un membru important al grupului rock „Holograf” în anii ’80, cu care a lansat albumul „Holograf 1” în 1984.

Recomandări

PARDITELE FAC ACORD DE GUVERNARE
IOHANNIS DECLASIFICĂ CSAT
PRIORITĂȚILE LUI CG
WHATSAPP, UE?
AMENINȚAREA CIBERNETICĂ
CIOLACU O SUSȚINE PE LASCONI

Gabriel Cotabiţă a jucat în filmul muzical „În fiecare zi mi-e dor de tine”, de Gheorghe Vitanidis, muzica fiind semnată de George Grigoriu şi Ionel Tudor. De asemenea, figurează pe coloana sonoră a peliculei „Rezervă la start”, de Anghel Mora, muzica fiind compusă de Adrian Enescu.

De-a lungul carierei, Gabriel Cotabiţă a lansat mai multe albume, printre care „Formaţii rock 5″ (cu formaţia Redivivus, album colectiv), „Holograf 1″ (cu formaţia Holograf), „Noapte albastră”, „Noi rămânem oameni”, „Prima iubire şi ultima”, „În fiecare zi mi-e dor de tine” (cu Marina Florea), „Prizoner”, „Viaţa e un cazino”, „Greatest Hits” (cu formaţia VH2), „Dacă n-ai iubi” (cu formaţia VH2), „Fărâme de tandreţe”, „2″ (cu formaţia VH2) şi „25 de ani de nopţi albastre – Best of Gabriel Cotabiţă”.

Citește și