• Regretatul George Michael a câștigat votul fanilor în rândul nominalizaților la Rock and Roll Hall of Fame 2023.
  • Solistul trupei Wham! a obținut 1.040.072 de voturi în cadrul unui sondaj care permite fanilor să susțină un artist fie online, fie în persoană, la sediul oficial al organismului din Cleveland.
  • Potrivit unui raport, muzicianul a condus sondajul încă din luna martie.

Regretatul George Michael este în fruntea listei de nominalizați aleși de fani în acest an pentru a intra în Rock and Roll Hall of Fame, scrie presa străină.

Victoria nu înseamnă că fostul cântăreț al trupei Wham! va fi inclus, deoarece rezultatele sondajului public contează alături de voturile alegătorilor din Rock Hall. De când a fost introdus votul fanilor în 2012, toți câștigătorii, cu excepția unuia – Dave Matthews Band în 2020 – au fost incluși.

Membrii publicului au putut vota o dată pe zi online sau în persoană la Rock Hall din Cleveland.

Michael, care a murit în ziua de Crăciun în 2016, a obținut 1.040.072 de voturi, urmat de Cyndi Lauper (928.113), Warren Devon (634.130), Iron Maiden (449.682) și Soundgarden (427.040).

Ceilalți candidați la includerea în acest an sunt Willie Nelson, Sheryl Crow, Kate Bush, A Tribe Called Quest, Rage Against the Machine, The Spinners, The White Stripes și Joy Division/New Order.

Lista celor incluși în 2023 va fi anunțată miercuri.

Pentru a fi eligibilă, prima lansare comercială a unei trupe trebuie să fi apărut cu cel puțin 25 de ani înainte. Missy Elliott și The White Stripes au devenit eligibile în acest an. Michael, Lauper, Zevon, Zevon, Nelson, Crow și Joy Division/New Order sunt nominalizați pentru prima dată.

Potrivit unui raport, muzicianul a condus sondajul încă din luna martie.