• Glenda Jackson, actriță dublu laureată cu premiul Oscar și fost parlamentar laburist, a murit la vârsta de 87 de ani în locuința sa din Blackheath, Londra.
  • Jackson a câștigat două premii Oscar pentru cea mai bună actriță pentru rolurile sale din filmele „Women in Love” și „A Touch of Class”.
  • După o carieră de succes în actorie, Glenda Jackson s-a implicat în politică, devenind deputat al Partidului Laburist și servind ca ministru junior al transporturilor în timpul guvernului lui Tony Blair.

Glenda Jackson, o actriță dublu laureată cu premiul Oscar și fost parlamentar laburist, a încetat din viață la vârsta de 87 de ani. Anunțul decesului a fost făcut de agentul ei, care a menționat că Glenda Jackson a murit în liniște în locuința sa din Blackheath, sud-estul Londrei, după o scurtă boală, scrie STW News.

„Glenda Jackson, actriță și politician de două ori laureată a premiului Oscar, a murit liniștită în această dimineață, la domiciliul ei din Blackheath, Londra, după o scurtă boală, alături de familia ei”, a declarat agentul său, Lionel Larner.

„Ea a terminat recent filmările la „The Great Escaper”, în care a jucat alături de Michael Caine”.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

De la Hollywood, la politică

Glenda Jackson a fost recunoscută pentru talentul său actoricesc remarcabil, câștigând două premii Oscar pentru cea mai bună actriță. Primele două premii au fost obținute pentru rolurile sale din filmele „Women in Love” în 1970 și „A Touch of Class” în 1973. După o carieră de succes în actorie, Jackson și-a luat o pauză și s-a dedicat politicii. A fost aleasă ca deputat al Partidului Laburist pentru circumscripția Hampstead și Highgate la alegerile generale din 1992.

În timpul guvernului condus de Tony Blair, Glenda Jackson a servit ca ministru junior al transporturilor între 1997 și 1999. După retragerea din viața politică în 2015, s-a întors la actorie și a continuat să primească recunoaștere pentru talentul său. În 2019, a fost distinsă cu un premiu BAFTA pentru cea mai bună actriță pentru rolul său din filmul „Elizabeth Is Missing”.

Glenda Jackson va fi rememorată ca o artistă remarcabilă, care a excelat atât pe scenă, cât și pe marele ecran, și ca o personalitate influentă în viața politică britanică.

Citește și: