• A trecut un an de când BTS a pierdut prima cursă pentru premiile Grammy, iar fanii devotați, ARMY, continuă să fie nervoși din cauza aceasta.
  • O teorie indică respingerea predominantă a formațiilor de băieți și fete care domină peisajul muzicii pop.
  • Faptul că trupa BTS a fost ignorată nu indică prima dată când premiile Grammy au fost acuzate că sunt rasiste sau xenofobe.

Fanii trupei BTS sunt furioși în legătură cu ceremonia de decernare a premiilor Grammy din 2022, acuzând organizatorii că au invitat trupa pentru vizualizări, dar le-au refuzat un premiu.

Trupa K-pop, formată din membrii Jin, Suga, J-Hope, RM, Jimin, V și Jungkook, nu numai că a interpretat hitul lor Butter” în timpul ceremoniei, dar a fost nominalizată pentru cea mai bună interpretare a unui duo/grup pop.

Doja Cat și SZA au luat premiul, câștigând în fața trupei, Coldplay (Higher Power), Justin Bieber și Benny Blanco (Lonely) și Tony Bennett și Lady Gaga (I Get a Kick Out of You). Fanii sunt furioși nu pentru că nu respectă victoria lui Doja Cat, ci pentru că ei cred că membrii trupei sunt folosiți pentru vizualizări datorită bazei lor uriașe de fani.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT

După cum a spus un fan: „Nici măcar nu sunt supărat că Doja a câștigat, pentru că este incredibil de talentată, sunt supărat pe modul în care Grammy continuă să folosească BTS și armata pentru vizualizări”.

Altcineva a adăugat: „BTS le-a oferit celor de la Grammy un spectacol foarte bun, iar BTS a adus telespectatorii la ei și apoi, din nou, nu le-au dat premiul celor de la BTS… toată lumea știe că au meritat premiul pentru care au fost nominalizați. Sunt foarte dezamăgit de voi, Grammy”.

Un al treilea fan a spus: „Mă bucur pentru Doja, pentru că este extrem de talentată și merită un Grammy, dar sunt dezamăgit/trist de modul în care Grammy se folosește de trupă pentru vizualizări și pentru a face publicitate la spectaco”.

În 2021, BTS a fost nominalizată și la categoria Best Pop Duo/Group Performance, dar a pierdut.