• Rockstar Games a anunțat oficial că lucrează la jocul GTA VI.
  • Acesta s-ar putea finaliza în 2024 sau chiar 2025.
  • GTA V și GTA Online vin pe PlayStation 5 și Xbox Series X|S de pe 15 martie.

Rockstar Games a anunțat oficial că lucrează la jocul GTA VI. Nu se cunoaște data exactă de realizare, acesta s-ar putea finaliza în 2024 sau chiar 2025. O altă noutate pentru fanii GTA a venit de pe pagina de Twitter a celor de la Rockstar Games: GTA V și GTA Online vin pe PlayStation 5 și Xbox Series X|S de pe 15 martie, aducând experiențe inedite pentru utilizatori.

„Cu fiecare nou proiect în care ne angajăm, obiectivul nostru este întotdeauna să depășim semnificativ ceea ce am livrat anterior și suntem încântați să confirmăm că dezvoltarea activă pentru următoarea intrare în seria Grand Theft Auto este în plină desfășurare. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim mai multe de îndată ce vom fi gata, așa că vă rugăm să rămâneți conectați la Rockstar Newswire pentru detalii oficiale”, notează Rockstar Games în rubrica de noutăți.

Istoria GTA

Rockstar nu a anunțat care este numele oficial al jocului, însă, se preconizează că o să respecte modelul seriei și o să se numească „Grand Theft Auto VI”.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Prima versiune a jocului a fost lansată inițial pentru PC-uri cu Windows și MS DOS în octombrie 1997. GTA I are un cadru bidimensional, cu vedere de suS în jos.

După succesul lui GTA I, o nouă versiune a fost o mișcare firească și astfel, în 1999, s-a născut GTA II, acesta a avut același tip de cadru, însă calitatea graficii s-a înbunătățit.

GTA III a fost lansat în 2001, jocul a fost primul din serie care a fost construit pe un motor de joc 3D. Au urmat apoi GTA Vice City și GTA San Andreas, acestea fiind încă apreciate de gameri.

GTA IV s-a lansat în 2008 și a marcat introducerea în serie a motorului Rockstar Advanced Game Engine (RAGE). Platforma RAGE a ridicat gameplay-ul la noi cote de realism și a redat mediul urban cu mai multe detalii decât GTA III.

În 2013 s-a lansat GTA V acesta fiind cel mai avansat joc din punct de vedere grafic din epoca sa.