• Gwen Stefani a vorbit despre modul în care scrierea de cântece a ajutat-o în lupta ei cu dislexia.
  • Cântăreața în vârstă de 53 de ani a dezvăluit pentru prima dată că suferă de această tulburare de învățare, care se caracterizează prin dificultăți la citire, ortografie și scriere, în 2020.
  • Gwen Stefani a vorbit despre modul în care scrierea de cântece a ajutat-o în lupta ei cu dislexia.

Gwen Stefani a vorbit despre modul în care scrierea de cântece a ajutat-o în lupta ei cu dislexia. Cântăreața în vârstă de 53 de ani a dezvăluit pentru prima dată că suferă de această tulburare de învățare, care se caracterizează prin dificultăți la citire, ortografie și scriere, în 2020.

Gwen Stefani a vorbit despre modul în care scrierea de cântece a ajutat-o în lupta ei cu dislexia. Cântăreața în vârstă de 53 de ani a dezvăluit pentru prima dată că suferă de această tulburare de învățare, care se caracterizează prin dificultăți la citire, ortografie și scriere, în 2020. Stefani a fost premiată la cea de-a 52-a ediție a premiilor anuale Matrix Awards de la New York Women in Communications, pe 26 octombrie, și a reflectat asupra impactului dislexiei asupra vieții sale în discursul de acceptare a premiului.

Faptul că am fost dislexică a avut cu siguranță provocări pentru mine în viață și voi spune că avantajul dislexiei m-a făcut probabil ceea ce sunt”, a declarat cântăreața hitului Don’t Speak” în fața publicului, potrivit DailyMail.com.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ea a continuat: În momentul în care am scris primul meu cântec – nu aveam nici o idee că pot face asta. Pur și simplu s-a întâmplat – a deblocat ceva în interiorul meu”. Câștigătoarea a trei premii Grammy a glumit spunând că, în ciuda dificultăților sale de ortografie, a continuat să învețe întreaga lume cum se scriu bananele”, referindu-se la versurile din hitul său din 2004 Hollaback Girl”.

Soțul lui Stefani, Blake Shelton, i-a înmânat premiul Matrix, pe care l-a primit în semn de recunoaștere a realizărilor din cariera sa. În discursul său, Shelton, în vârstă de 46 de ani, a spus că este foarte emoționat” și foarte mândru” de soția sa, potrivit revistei People.

Într-un interviu acordat în decembrie 2020 lui Zane Lowe de la Apple Music, Stefani a împărtășit că a descoperit pentru prima dată că suferă de dislexie atunci când copiii ei au început să aibă dificultăți în a învăța să citească.

Un lucru pe care l-am descoperit având copii este că am dislexie – toată lumea câte are o problemă, iar a mea a fost aceasta”, a spus ea. Și simt că multe dintre problemele pe care le-am avut sau chiar deciziile pe care le-am luat pentru mine provin din asta, pentru că acum copiii au unele dintre aceste probleme, evident, totul este genetic.”

Cântăreața No Doubt îi are împreună cu fostul ei soț, Gavin Rossdale, în vârstă de 57 de ani, pe fiii Kingston, 16 ani, Zuma, 14 ani, și Apollo, 8 ani.

Dar acum au parte de toate aceste beneficii”, a continuat ea. Au acești profesori și școli incredibile și nu trebuie să le fie rușine de asta. Ei înțeleg că creierul lor funcționează într-un mod diferit. Toate creierele noastre o fac, înțelegeți ce vreau să spun?”.

Stefani a recunoscut că s-a luptat cu învățarea și a eșuat la școală” când era mai tânără: Am fost o fată cuminte. Nu am făcut lucruri rele. Doar că mi-a fost foarte greu să funcționez în acea cutie pătrată a școlii pe care toată lumea ar fi trebuit să o înțeleagă”, a explicat ea.

Iar creierul meu nu funcționa așa, încă nu funcționează. Dar funcționează în moduri diferite care sunt probabil un dar pe care alți oameni nu îl pot face.”