• Hutchins, în vârstă de 42 de ani, a fost împușcată mortal de actor în timpul unei repetiții în interiorul unei biserici de pe platou, pe 21 octombrie 2021.
  • Hannah Gutierrez-Reed este armuriera care se confruntă și cu acuzații de omor involuntar din culpă pentru împușcarea mortală din octombrie 2021 de la Rust.
  • Actorul a negat în repetate rânduri că ar fi comis vreo infracțiune în timpul filmărilor.

În timp ce Alec Baldwin este acuzat de omor involuntar din culpă pentru moartea în 2021 a cameramanului Halyna Hutchins pe platoul de filmare al filmului Rust, SAG-AFTRA și colegul său actor Mickey Rourke i-au luat apărarea. Actorul este unul dintre cei trei membri ai distribuției și ai echipei de filmare care se confruntă cu acuzații în legătură cu împușcătura accidentală, au anunțat joi procurorii din New Mexico.

Primul asistent de regie de pe Rust, David Halls, a fost de acord să pledeze vinovat pentru folosirea neglijentă a unei arme letale. Între timp, armuriera filmului, Hannah Gutierrez Reed, a fost, de asemenea, acuzată de omor prin imprudență.

Chiar și pe fondul evoluțiilor recente, producția filmului Rust continuă, a declarat pentru The New York Times o persoană care cunoaște proiectul. Baldwin va fi în continuare protagonistul filmului, iar Joel Souza, care a fost rănit în timpul împușcăturilor, va reveni în calitate de regizor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Decizia de joi vine la mai bine de 15 luni de la împușcăturile fatale din octombrie 2021, când o armă ținută de Baldwin s-a descărcat pe platoul de filmare. Un singur glonț l-a lovit pe Souza în umăr înainte de a-l lovi mortal pe Hutchins în piept. Baldwin a negat în repetate rânduri orice abatere și a susținut că i s-a spus că arma era rece”.

După ce a intervievat 14 membri ai distribuției și ai echipei de filmare care se aflau pe platoul de filmare de la Rust în momentul împușcăturilor fatale din octombrie 2021, Los Angeles Times a prezentat o relatare a celor întâmplate.

Soțul Halynei Hutchins spune că acuzațiile sunt o mângâiere pentru familie”. Într-o declarație emisă după anunțarea acuzațiilor, Matt Hutchins a declarat Susținem acuzațiile, vom coopera pe deplin cu această urmărire penală și sperăm cu ardoare că sistemul de justiție funcționează pentru a proteja publicul și pentru a-i trage la răspundere pe cei care încalcă legea”.