• Nu știu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu știu cum a ajuns acel glonț în acea armă. Nu știu”, a declarat el în decembrie 2021.
  • Actorul și producătorul Alec Baldwin și armuriera Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzați fiecare de două capete de acuzare pentru omor involuntar”, se arată în declarație.
  • Baldwin a declarat că arma a tras greșit.

Actorul Alec Baldwin va fi acuzat de omor involuntar din culpă pentru împușcarea cameramanului Halyna Hutchins, care a fost ucisă pe un platou de filmare când a tras cu o armă de recuzită. Baldwin repetase o scenă pentru filmul western Rust când a avut loc împușcătura la o fermă de lângă Sante Fe, New Mexico, în octombrie 2021.

Hannah Gutierrez Reed, armuriera filmului, va fi, de asemenea, acuzată de omor prin imprudență. Joi, procurorul districtual din Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, a anunțat într-o declarație că vor fi depuse acuzații împotriva celor doi până la sfârșitul lunii.

Actorul și producătorul Alec Baldwin și armuriera Hannah Gutierrez-Reed vor fi acuzați fiecare de două capete de acuzare pentru omor involuntar”, se arată în declarație. Am stabilit că există suficiente dovezi”.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

În timpul mandatului meu, nimeni nu este mai presus de lege și toată lumea merită dreptate”, a mai spus ea. Ambii riscă până la 18 luni de închisoare și o amendă de 5.000 de dolari dacă vor fi condamnați. Ei vor fi judecați de un juriu, au declarat procurorii.

Regizorul de film Joel Souza a fost, de asemenea, rănit în timpul împușcăturilor, dar procurorii au declarat că nu vor fi depuse acuzații în legătură cu acest lucru.

După împușcături, Baldwin a declarat că arma a tras greșit. El a adăugat că nu a apăsat pe trăgaciul armei și că nu știa că aceasta era încărcată. Nu știu ce s-a întâmplat pe acel platou. Nu știu cum a ajuns acel glonț în acea armă. Nu știu”, a declarat el în decembrie 2021.