• Gelder a murit luni, la cinci luni după ce a fost diagnosticat cu cancer al căilor biliare, a anunțat soțul său și colegul său actor Ben Daniels.
  • El a spus că Gelder a fost un „actor minunat” și o „stâncă absolută” pentru el.
  • Daniels a spus că partenerul său de 30 de ani a făcut față „bolii sale îngrozitoare cu atâta curaj”.

Ian Gelder, care l-a interpretat pe Kevan Lannister în serialul fantasy Game of Thrones, a murit la vârsta de 74 de ani. Cariera actorului britanic s-a întins pe parcursul a zeci de ani și a inclus roluri în Torchwood, His Dark Materials, Doctor Who, Snatch, The Bill și multe altele, scrie BBC.

Gelder a murit luni, la cinci luni după ce a fost diagnosticat cu cancer al căilor biliare, a anunțat soțul său și colegul său actor Ben Daniels pe Instagram.

El a spus că Gelder a fost un „actor minunat” și o „stâncă absolută” pentru el. Daniels a spus că partenerul său de 30 de ani a făcut față „bolii sale îngrozitoare cu atâta curaj” și că a încetat să mai lucreze pentru a avea grijă de el.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
OZEMPIC E OUT
CUM STĂM LA ECONOMIE?

„A fost cea mai bună, mai generoasă, mai plină de spirit și mai iubitoare ființă umană”, a scris Daniels.

„A fost un actor minunat minunat și toți cei care au lucrat cu el au fost atinși de inima și lumina lui.”

Gelder a apărut în cinci serii din Game of Thrones în rolul lui Kevan Lannister, iar cel mai recent a fost văzut într-un episod din serialul polițist de epocă de la BBC One, Father Brown, la începutul acestui an.

Citește și