Inside Out 2 a intrat în cărțile de istorie ale box office-ului din toate timpurile. Filmul Disney și Pixar a doborât un record uriaș la șase săptămâni de la lansare

Inside Out 2 a depășit Frozen II ca film de animație cu cele mai mari încasări din istorie, scrie The Independent.

Filmul Disney și Pixar o urmărește pe Riley, în vârstă de 13 ani, în timp ce își asumă noi emoții – Anxietate, Invidie, Ennui, Rușine – care se confruntă cu sentimentele din primul film – Bucurie, Frică și Furie.

Regizată de Kelsey Mann, continuarea i-a adăugat în distribuție pe Maya Hawke, Ayo Edebiri, Adèle Exarchopoulos, Paul Walter Hauser, Kensington Tallman și June Squibb, revenind Amy Poehler și Phyllis Smith.

Filmul, care a fost lansat în cinematografe pe 14 iunie, a generat încasări de 601 milioane de dolari pe plan intern și 861 milioane de dolari pe plan internațional, ajungând la încasări totale de 1,46 miliarde de dolari. Inside Out 2 este, de asemenea, primul film de la Barbie, din iulie anul trecut, care a câștigat peste 100 de milioane de dolari în weekendul de deschidere.

Printre numeroasele sale recorduri, Inside Out 2 a obținut, de asemenea, încasări de 1 miliard de dolari în box office-ul global mai repede decât orice alt film de animație. Filmul a depășit de mult încasările pe viață ale filmului original din 2015, Inside Out, care a obținut 90 de milioane de dolari în weekendul de deschidere și 859 de milioane de dolari în întreaga lume.

Într-o recenzie de patru stele a filmului pentru The Independent, criticul Clarisse Loughrey a scris: „Inside Out 2 este interesat mai mult de extinderea decât de redefinirea predecesorului său, dar este impresionant cât de bine funcționează încă chiar și elementele mai familiare ale filmului.

„Ceea ce a fost odată o lecție despre necesitatea emoțiilor negative, cum ar fi tristețea, s-a maturizat acum în a doua sa etapă: o amintire dulce-amară și lacrimogenă că suntem oameni mai buni și mai rotunzi atunci când ne îmbrățișăm defectele și nesiguranțele.”

Vorbind despre succesul Inside Out 2 la box office, Michael O’Leary, președinte și CEO al Asociației Naționale a Proprietarilor de Cinematografe, a declarat „În numele proprietarilor de cinematografe din întreaga țară și din întreaga lume, dorim să felicităm filmul Disney Inside Out 2 pentru că a încasat 1 miliard de dolari mai repede decât orice film de animație din istorie.

„Succesul global uimitor al filmului ilustrează încă o dată faptul că publicul din întreaga lume va răspunde la filme convingătoare și distractive și că dorește să se bucure de ele pe marele ecran.”

Exit mobile version