• Ea a cântat și a co-scris melodia de la Flashdance, What A Feeling, și a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original.
  • Muziciana Irene Cara a murit la vârsta de 63 de ani.
  • Cântăreața Irene Cara a murit la vârsta de 63 de ani, în timp ce omagiile vin în număr mare.

Cântăreața Irene Cara este cunoscută mai ales pentru că a cântat și co-scris tema melodiei filmului Flashdance din 1983, What A Feeling, și a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original în anul următor. Purtătoarea de cuvânt a lui Irene, Judith A. Moose, a anunțat vestea tristă că vedeta a murit în casa ei din Florida, cauza decesului nefiind încă dezvăluită.

Cu profundă tristețe, în numele familiei sale, anunț decesul lui Irene Cara”, a scris Judith pe Twitter.

Actrița, cântăreața, compozitoarea și producătoarea premiată cu Oscar s-a stins din viață în casa ei din Florida. Cauza morții ei este momentan necunoscută și va fi făcută publică atunci când vor fi disponibile informații. Familia lui Irene a cerut intimitate în timp ce își trăiesc durerea. A fost un suflet frumos înzestrat a cărui moștenire va trăi pentru totdeauna prin muzica și filmele ei.”

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Serviciile funerare sunt în curs de desfășurare, iar o comemorare pentru fanii ei va fi planificată la o dată viitoare. Purtătorul ei de cuvânt a împărtășit tristețea cu fanii, dezvăluind că artista de 63 de ani lucra la un nou material.

Credeți-mă, mi-aș dori să nu fie adevărat”, a adăugat ea. Lucram la proiecte uimitoare care ar fi făcut-o pe ea și pe fanii ei incredibil de fericiți. Managerul ei și cu mine le vom termina. Ea și-ar fi dorit asta”.

Vedeta s-a antrenat în muzică, dans și actorie în copilărie și a apărut pe scenă și la televizor, inclusiv în emisiunile PBS și The Tonight Show” a lui Johnny Carson, la o vârstă fragedă, în anii 1970. Dar spectacolul muzical Fame” din 1980 a fost cel care a catapultat-o pe tânăra vedetă în lumina reflectoarelor.

Inițial a fost distribuită ca dansatoare în drama muzicală, dar apoi rolul lui Coco Hernandez a fost scris pentru ea și a cântat piesa de titlu. După ce filmul a fost lansat cu succes în întreaga lume, a fost nominalizată la două premii Grammy pentru cel mai bun artist debutant și cel mai bun artist vocal pop feminin.

Apoi a câștigat un alt Grammy și un Oscar în 1984 cu piesa care dă titlul filmului Flashdance. Irene a continuat să lucreze în domeniul actoriei și al muzicii și a apărut în filme precum D.C. Cab și City Heat și în diverse emisiuni de televiziune, alături de apariții în spectacole de teatru și musicaluri live. Au curs omagii pentru cântăreață, mulți fani lăudând-o pentru că a avut un impact atât de mare asupra copilăriei lor prin muzica ei. Prezentatorul GMB Pip Tomson a distribuit un clip din film și a scris pe Twitter: Irena Cara. Cântăreața. Acest cântec. Mi-a luminat copilăria. Legendă. #RIPIreneCara & mulțumesc.”

Un alt fan a postat: Irene a fost o sursă IMENSĂ de inspirație în anii mei” 80!!!! Fame și Flash Dance mi-au dat un Super impuls și încă o fac și astăzi. Atât de mult din recunoștința mea merge la ea. Fie ca Dumnezeu să o primească și să o binecuvânteze pe Irene”.

Un al treilea a postat: De la Fame la Flashdance piesele au fost explozie din dormitorul meu la începutul anilor 80 ea a fost o icoană #RIP Irene Cara #Fame#flashdance plecat mult prea devreme.”