• Italienii dețin recordul pentru cea mai lungă baghetă.
  • Francezii vor să ia locul italienilor din Cartea Recordurilor.
  • Francezii vor să facă o baghetă de 132 de centimetri.
  • Analiză ZF: Românii vor cumpăra mai puțin decât în anii trecuți.
  • Prețul la carnea de miel a crescut cu 10% față de 2023.

Nu toată lumea se gândește la pască și cozonaci în această perioadă. E bătaie între francezi si italieni pentru cea mai lungă baghetă din lume. Italienii sunt în Cartea Recordurilor cu o baghetă de 122 de metri, făcută de 60 de brutari în 7 ore. Francezii promit revanșa – 12 bucătari sunt pregătiți pentru una de 132 de metri.

Francezii pregătesc Baguette Show, pentru că vor să bata recordul pentru cea mai lungă baghetă – deținut momentan de italieni. Pentru doborârea recordului vor lucra 12 brutari, iar baghetă pe care o vor face va avea peste 132, 63 m.

Românii pun mai mulţi bani în coşul de economii decât în cel de cumpărături.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

„Deşi suntem obişnuiţi să vedem o schimbare de comportament în perioada sărbătorilor faţă de restul anului, anticipăm că vânzările cu ocazia sărbătorilor pascale nu se vor ridica la nivelul celor din anii anteriori, precauţia fiind principalul motiv care îi va determina pe clienţi să-şi calculeze cât mai eficient şi echilibrat bugetul disponibil pentru masa de Paşte. Cât priveşte vânzările pentru carnea de miel, unul dintre cele mai căutate alimente în această perioadă, suntem pregătiţi de o posibilă scădere a vânzărilor în volum“, au răspuns pentru ZF reprezentanţii Carrefour România. Vânzările companiei au totalizat 2,9 miliarde de euro în 2023, cu 7% mai mult decât în anul anterior.

Spre deosebire de anul trecut, carnea de miel a avut o creştere a preţului de achiziţie de aproximativ 10%, adaugă ei. De asemenea, observă că românii îşi îndreaptă tot mai mult atenţia către preparatele tradiţionale specifice acestei sărbă­tori, semn că pregătirile sunt în desfă­şurare, iar carnea de miel este printre cele mai căutate categorii de produse, fiind folosită în multe preparate, dar nu cred că va mai fi cumpărată în aceleaşi cantităţi ca în 2023.

Citește și