• Cameron a spus că s-a întâlnit inițial cu DiCaprio pentru o discuție despre rol.
  • El și-a amintit că DiCaprio i-a fermecat pe toți” din încăpere.
  • S-a întors câteva zile mai târziu, iar eu aveam camera de filmat pregătită să înregistrez videoclipul”, a declarat Cameron.

James Cameron și-a amintit de o întâlnire ciudată cu Leonardo DiCaprio, care era cât pe ce să-l facă să piardă rolul din Titanic. Regizorul, care promovează noua continuare Avatar: Calea apelor, a reflectat asupra procesului de distribuție a filmului Titanic, în care DiCaprio a jucat alături de Kate Winslet.

Cameron a spus că s-a întâlnit inițial cu DiCaprio pentru o discuție despre rol, după care a avut loc un test de ecranare” pentru a se asigura că există o chimie cu Winslet, care se înscrisese pentru a interpreta personajul principal, Rose.

El și-a amintit că DiCaprio i-a fermecat pe toți” din încăpere, dar a spus că actorul i-a spus nu citesc” când a realizat că Cameron îi va cere să dea o audiție pentru rol.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

S-a întors câteva zile mai târziu, iar eu aveam camera de filmat pregătită să înregistrez videoclipul”, a declarat Cameron pentru GQ într-un interviu video retrospectiv despre cariera sa. Nu știa că va da o probă; credea că este o altă întâlnire pentru a o cunoaște pe Kate”, a continuat cineastul, adăugând: Așa că i-am spus: „Bine, vom merge în camera alăturată, vom rula niște replici și voi filma”.

DiCaprio a fost derutat de acest lucru, Cameron amintindu-și că acesta i-a răspuns: Vrei să spui că eu citesc? Oh, eu nu citesc”. Cu toate acestea, Cameron a fost dispus să îl lase pe DiCaprio să plece pe loc dacă nu era dispus să facă acest lucru.

I-am strâns mâna și i-am spus: Mulțumesc că ai trecut pe aici”, a explicat regizorul. Regula lui a funcționat însă asupra lui DiCaprio, care se pare că a spus: Așteptați, așteptați, așteptați. Dacă nu citesc, nu primesc rolul? Pur și simplu?” Cameron spune că i-a spus actorului: Oh, da. Da, da. Acesta este un film uriaș care îmi va lua doi ani din viață, iar tu vei fi plecat să faci alte cinci lucruri în timp ce eu mă ocup de post-producție. Așa că nu am de gând să o dau în bară luând o decizie greșită în ceea ce privește distribuția. Așa că vei citi, sau nu vei primi rolul”.