• Într-un nou podcast, autoarea cărților Harry Potter spune: Nu mă plimb prin casă gândindu-mă la moștenirea mea”.
  • Rowling a descris căsnicia cu Arantes ca fiind foarte violentă, foarte controlată”, lucru care s-a agravat când a rămas însărcinată cu fiica lor, Jessica.
  • Rowling a negat întotdeauna acuzațiile de transfobie.

JK Rowling a reacționat la reacțiile de respingere pe care le-a primit după ce și-a împărtășit opiniile privind identitatea de gen, spunând că nu și-a propus niciodată să supere pe cineva”.

În vârstă de 57 de ani, Rowling este una dintre cele mai de succes autoare din toate timpurile – cele șapte cărți ale sale, Harry Potter, publicate între 1997 și 2007, s-au vândut în peste 500 de milioane de exemplare în întreaga lume. Dar a fost criticată pentru opiniile sale privind identitatea de gen, care au ieșit la iveală într-o serie de tweet-uri pe care le-a publicat în 2020.

Vorbind într-un nou podcast intitulat The Witch Trials of JK Rowling, ea a spus: Nu mi-am propus niciodată să supăr pe nimeni. Cu toate acestea, nu m-am simțit inconfortabil să mă dau jos de pe piedestalul meu”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Printre tweet-urile pe care le-a scris în iunie 2020 se numără unul care spunea Cunosc și iubesc persoanele trans, dar ștergerea conceptului de sex elimină capacitatea multora de a discuta în mod semnificativ despre viața lor. Nu înseamnă ură să spui adevărul”.

Rowling, care a negat întotdeauna acuzațiile de transfobie, a declarat la podcast: Și ceea ce m-a interesat în ultimii 10 ani și, cu siguranță, în ultimii ani, în special în social media: Ți-ai ruinat moștenirea, oh, ai fi putut fi iubită pentru totdeauna, dar ai ales să spui asta și cred că nu ai fi putut să mă înțelegi mai profund. Nu mă plimb prin casă gândindu-mă la moștenirea mea. Ce mod pompos de a-ți trăi viața – să te plimbi gândindu-te la ceea ce va fi moștenirea mea. Nu contează. Eu voi fi mort. Mie îmi pasă de acum. Îmi pasă de cei vii.”

Autoarea a vorbit și despre cum primul ei soț, Jorge Arantes, îi ascundea manuscrisul nepublicat pentru prima carte Harry Potter pentru a o împiedica să îl părăsească. Cei doi s-au căsătorit în octombrie 1992, iar ea l-a părăsit în noiembrie 1993, după ce plecase deja de două ori, dar se întorsese.

Rowling a descris căsnicia cu Arantes ca fiind foarte violentă, foarte controlată”, lucru care s-a agravat când a rămas însărcinată cu fiica lor, Jessica.

Aș continua să scriu. De fapt, el știa ce însemna acel manuscris pentru mine, pentru că la un moment dat a luat manuscrisul și l-a ascuns, iar acesta a fost ostaticul lui”.