• Evenimentul Miss Franța 2024 va fi sâmbătă, 16 decembrie.
  • Juriul de la Miss Franța 2024 e format din 7 femei și au profesii diferite.
  • În 2019 Miss Franța a susținut curentul #metoo.

Fără testosteron în juriul Miss France anul acesta; Juriul care va alege cea mai frumoasă femeie din Franța, sâmbăta aceasta la Zénith din Dijon, va fi compus în întregime din 7 personalități feminine.

„Scopul nu e să transmitem un mesaj feminist sau să luăm vreo poziție în acest sens. La început, ne-am gândit la bărbați. Nu am vrut să-i alungăm” – a spus organizatorul evenimentului. Juratele au profesii diferite – actriță, model, antreprenor, bucătar patiser, sportivă, cântăreață și comediană – asta pentru că fetele care candidează pentru titlul de Miss Franța – au profiluri variate – de la osteopat la farmacistă”.

Nu e prima dată când juriul de la Miss Franța e format 100% din femei.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În 2019, organizatorii au ales numai femei în juriu pentru a susține curentul #metoo și în urmă cu 2 ani, în 2021, juriul a fost format din fostele câștigătoare ale concursului Miss – atunci când au sărbătorit ediția cu numărul 100.

„Ne-am spus că aceste șapte femei fiecare cu o profesie diferită, actriță, model, antreprenor, bucătar patiser, boxer, cântăreț, comedian, ar forma o oglindă a candidaţilor, care au profiluri extrem de variate, de la osteopat la farmacist.”

Citește și