• Karol G a obținut titlul de Femeia Anului 2024.
  • Același titlu a fost câștigat de artiste precum Taylor Swift, SZA și Lady Gaga.
  • La Premiile Grammy, a devenit prima femeie care a câștigat la categoria cea mai bună muzică urbană.

Cântăreața și compozitoarea columbiană Karol G a obținut titlul de Femeia Anului 2024, acordat de Billboard, ajungând în aceeași categorie cu Taylor Swift, SZA și Lady Gaga, scrie AP News.

Duminică, Karol G a intrat în istorie când nu numai că a câștigat primul ei premiu Grammy, dar a devenit prima femeie care a câștigat la categoria cea mai bună muzică urbană, un moment care poate reflecta schimbarea percepției despre reggaetón și hip-hop latin ca fiind exclusiv „muzică de bărbați”.

„Știți, simt o mare responsabilitate în legătură cu asta. Ca femeie, trebuie să spun că, din experiența mea, a fost greu, ca multe alte lucruri, să fii fată în această industrie, în muzica pe care o fac, în muzica urbană”, a declarat ea.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Acum, ea va fi onorată ca Femeia Anului la Billboard Women in Music Awards, pe 6 martie. Printre laureatele anterioare se numără Madonna, Cardi B, Billie Eilish, Selena Gomez și Ariana Grande.

În 2023, albumul ei „Mañana Será Bonito” a doborât recordurile de streaming și a ajuns pe locul 1 în Billboard 200, fiind prima femeie care a reușit acest lucru cu o lansare în limba spaniolă.

„Cu imensul ei talent, Karol G a creat o mișcare pentru femeile din întreaga lume datorită versurilor sale care îi dau putere”, a declarat Hannah Karp, director editorial al Billboard. „Lansarea albumului său revoluționar Mañana Será Bonito a dovedit că este o forță de luat în seamă atât în topurile englezești, cât și în cele spaniole. Suntem foarte încântați să o onorăm cu titlul de Femeia Anului.”

Printre celelalte premiate la Billboard Women in Music Awards se numără Ice Spice, NewJeans, Victoria Monét, Maren Morris, Kylie Minogue, Young Miko și multe altele.

Spectacolul de decernare a premiilor va avea loc la YouTube Theater at Hollywood Park din Los Angeles și va fi prezentat de actrița și producătoarea Tracee Ellis Ross.

Citește și