• Papa preferă să binecuvânteze homosexualii decât afaceriștii.
  • Suveranul pontif spune că binecuvântarea celor care îi exploatează pe alții este o „ipocrizie”.
  • Episcopii francezi au publicat un comunicat în care au respins binecuvântările pentru cuplurile homosexuale.

Papa Francisc răspunde dur criticilor privind binecuvântările date de preoți cuplurilor gay. „Nimeni nu se scandalizează dacă dau binecuvântările mele unui om de afaceri care poate exploatează oamenii, iar acesta este un păcat foarte grav”, spune Papa.

În ce context se exprimă Papa Francisc?

Aceasta este o declarație chiar șocantă din partea unui suveran pontif, sau cel puțin așa a fost primită. La aproape două luni după ce a decis să autorizeze binecuvântarea cuplurilor de același sex, reafirmându-și în același timp opoziția față de căsătoria homosexuală, Papa Francisc a răspuns dezaprobării exprimate în special de mai multe conferințe episcopale.

Nimeni nu se scandalizează dacă dau o binecuvântare unui om de afaceri care poate exploatează oamenii: și acesta este un păcat foarte grav. În timp ce asta se întâmplă dacă i-o dau unui homosexual…. E ipocrizie!”, a declarat el într-un interviu acordat săptămânalului Credere, transmis de La Stampa.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Persistă în binecuvantarea cuplurilor de homosexuali?

Pe 4 ianuarie, papa a publicat o notă în care a revizuit termenii hotărârii sale polemice privind cuplurile homosexuale, lăsând episcopilor posibilitatea de a aplica sau nu această „declarație” a dicasterului pentru Doctrina credinței, intitulată „Fiducia supplicans”, din 18 decembrie.

Citește și