• Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a demis pe comandantul-șef al forțelor armate ale țării, Valerii Zaluzhnyi.
  • Decizia vine în urma unor lungi speculații privind o ruptură între președinte și generalul Zaluzhnyi, care a condus efortul de război al Ucrainei din februarie 2022.
  • Începând de astăzi, o nouă echipă de conducere va prelua conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Consilierul prezidențial ucrainean de rang înalt Mykhaylo Podolyak a prezentat următoarele motive pentru înlocuirea conducerii militare ucrainene. Într-o postare pe Telegram, el spune că decizia a fost luată „pentru a revizui tacticile care nu au reușit să ofere pe deplin un rezultat adecvat anul trecut” și „pentru a preveni stagnarea de-a lungul liniei frontului, care afectează negativ starea de spirit a publicului”.

El continuă: Pentru a găsi noi soluții funcționale și de înaltă tehnologie care să facă posibilă păstrarea și dezvoltarea inițiativei” pe câmpul de luptă”. Podolyak subliniază, de asemenea, importanța de a începe procesul de reformare a principiilor de comandă în armată”.

Începând de astăzi, o nouă echipă de conducere va prelua conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei. Vreau ca viziunea războiului să fie aceeași pentru soldații noștri din Robotyn sau Avdiivka și din Cartierul General și Stavka. Am avut zeci de conversații cu comandanți de la diferite niveluri. În special, astăzi am vorbit cu generalii de brigadă Andrii Hnatov, Mykhailo Drapaty, Igor Skybyuk și colonelei Pavel Palisa și Vadym Sukharevskyi, a spus președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Toți sunt luați în considerare pentru funcții de conducere în armată și vor servi sub îndrumarea celui mai experimentat comandant ucrainean. Are experiență de succes în apărare – a condus operațiunea de apărare de la Kiev. De asemenea, are o experiență ofensivă de succes – operațiunea de eliberare a Harkivului. L-am numit pe general-colonelul Syrskyi comandant șef al Forțelor Armate ale Ucrainei.
Astăzi am vorbit cu generalii Moysyuk și Zabrodsky. Experiența lor este în slujba statului, a mai transmis Volodimir Zelenski.

Anul 2024 poate avea succes pentru Ucraina doar dacă există schimbări efective în baza apărării noastre, care este Forțele Armate ale Ucrainei, a încheiat Zelenski.

Citește și