• Orașele mari inteligente aduc beneficii, dar și riscuri, necesitând securizare crescută.
  • Sistemele orașelor inteligente nu sunt suficient de protejate, cerând atenție sporită.
  • Banca Mondială estimează că 70% din populaţia lumii va trăi în zone urbane până în 2050.

Tu știi unde vei trăi până în 2050? Pe măsură ce orașele devin tot mai smart apar și provocări mari legate de securitate. De la gestionarea traficului și iluminatul stradal, la monitorizarea pentru urgențe. În plus, există riscul atacurilor cibernetice.

Cât de pregătite sunt orașele mari să facă față atacurilor cibernetice?

Deși autoritățile ne calmează și spun că sunt pregătite pentru orice atac, e cu dus-întors. Sistemele care fac orașele să funcționeze mai eficient nu sunt destul de protejate și trebuie să fim mai atenți la cum le construim și gestionăm.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Pentru că tehnologia aduce și riscuri, precum atacurile cibernetice. Orașele inteligente sunt o combinație de tehnologii și sisteme care comunică între ele. Este important să le securizăm corespunzător. Un alt aspect importatnt este securitatea dispozitivelor inteligente folosite în orașe, cum ar fi camerele de supraveghere sau semafoarele.

Mulți producători nu pun suficient accent pe securitatea acestor dispozitive, ceea ce le face vulnerabile la aceleași atacuri cibernetice, iar această problemă persistă de mult timp. În plus, oamenii responsabili de securitatea orașelor trebuie să înțeleagă mai bine cum să gestioneze riscurile, deoarece atacurile de tip ransomware devin tot mai frecvente și afectează funcționarea normală a serviciilor publice.

Mai ales că în 2050 se estimează că 70 % din toată populația va trăi în orașe, faţă de 56% în prezent.

Citește și: