• Casa Albă se concentrează pe obținerea unui pachet de ajutor pentru Ucraina prin Congresul SUA.
  • „Credem că încă putem și vom oferi ajutor pentru Ucraina”, a declarat Sullivan.
  • „Trebuie să ne susținem sprijinul și aceasta este o responsabilitate pentru toți aliații”, a declarat Stoltenberg.

Cancelarul Olaf Scholz spune că Germania nu este suficient de mare pentru a compensa diferența în cazul în care Statele Unite nu reușesc să livreze arme Ucrainei, scrie Reuters. „Acesta este, cred, pericolul real cu care ne confruntăm în prezent”, a spus el.

În același timp, Casa Albă se concentrează pe obținerea unui pachet de ajutor pentru Ucraina prin Congresul SUA, a declarat miercuri consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, adăugând că nu există un „plan B”.

„Credem că încă putem și vom oferi ajutor pentru Ucraina”, a declarat Sullivan. „Trebuie să ne susținem sprijinul și aceasta este o responsabilitate pentru toți aliații”, a declarat Stoltenberg.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Administrația Biden rămâne încrezătoare că poate obține aprobarea Congresului pentru ajutorul acordat Kievului, a declarat Jake Sullivan, după ce un proiect de lege bipartizan privind imigrația și sprijinul pentru Ucraina a fost torpilat săptămâna aceasta de republicanii din Camera Reprezentanților, scrie Bloomberg.

Citește și