• În primele cinci săptămâni ale acestui an au fost raportate 364.855 de cazuri de infecție.
  • Răspândirea rapidă a dengue a provocat 40 de decese confirmate.
  • Brazilia a cumpărat 5,2 milioane de doze de vaccin împotriva dengue Qdenga.

Febra Dengue a crescut în sezonul ploios și cald din Brazilia, forțând autoritățile sanitare să ia măsuri de urgență și să înceapă vaccinarea în masă împotriva acestei boli transmise de țânțari, scrie The Guardian.

În primele cinci săptămâni ale acestui an, au fost raportate 364.855 de cazuri de infecție, a declarat Ministerul Sănătății, de patru ori mai multe decât cazurile de dengue din aceeași perioadă a anului 2023.

Răspândirea rapidă a dengue a provocat 40 de decese confirmate, a precizat ministerul, iar alte 265 sunt în curs de investigare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

Brazilia a cumpărat 5,2 milioane de doze de vaccin împotriva dengue Qdenga, dezvoltat de producătorul japonez de medicamente Takeda, iar alte 1,32 milioane de doze au fost furnizate fără costuri pentru guvern, se arată într-un comunicat al ministerului.

Trei state braziliene au declarat situații de urgență, inclusiv al doilea cel mai populat stat, Minas Gerais, și Districtul Federal, unde se află capitala, Brasília, care se confruntă cu o creștere fără precedent a numărului de infecții.
Brasilia va începe vineri vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani cu Qdenga, a anunțat miercuri guvernul local.

Cazurile de dengue din Brasília de la începutul anului au depășit totalul pentru tot anul 2023, cu o rată de infectare de 1.625 de cazuri la 100.000 de locuitori, față de media națională de doar 170.

Trupe ale armatei au fost desfășurate în capitală pentru a ajuta la depistarea locurilor de reproducere a țânțarului Aedes aegypti, care poartă și răspândește virusul dengue, în case și curți, oriunde există apă stagnantă.

Citește și