• Rio a înregistrat 10.000 de cazuri până acum în acest an, față de 23.000 pentru tot anul 2023.
  • Dengue poate provoca febră, dureri puternice de cap, dureri în spatele ochilor, dureri musculare și articulare și o erupție cutanată cu pete.
  • Primăria orașului Rio a anunțat că va deschide 10 centre de tratament pentru persoanele cu dengue.

Autoritățile din orașul brazilian Rio de Janeiro au declarat stare de urgență sanitară în încercarea de a limita răspândirea febrei dengue, scrie BBC. Incidentele de îmbolnăvire cu această boală transmisă de țânțari s-au cvadruplat în Brazilia în ianuarie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut.

Rio a înregistrat 10.000 de cazuri până acum în acest an, față de 23.000 pentru tot anul 2023. Dengue poate provoca febră, dureri puternice de cap, dureri în spatele ochilor, dureri musculare și articulare și o erupție cutanată cu pete. Primăria orașului Rio a anunțat că va deschide 10 centre de tratament pentru persoanele cu dengue.

Daniel Soranz, secretarul pentru sănătate al orașului, a declarat că scopul este de a reduce numărul de cazuri grave și de decese cauzate de această infecție. Tratamentul precoce face diferența”, a spus el.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Oficialii din domeniul sănătății au îndemnat, de asemenea, oamenii să prevină înțepăturile de țânțari prin aplicarea de repelenți. Ministrul brazilian al sănătății, Nísia Trindade, a îndemnat oamenii să se asigure că își verifică locuințele și să scape de orice apă stagnantă, unde se înmulțesc țânțarii care transmit dengue.

Fumigatorii stropesc unele dintre cele mai afectate zone, iar anunțuri de sănătate publică vor fi făcute la Sambadrome, locul în care faimoasele școli de samba din Rio defilează în fața juriului pentru a fi încoronate câștigătoare ale paradei de carnaval din acest an.

Citește și: