- Kelemen Hunor face o radiografie a scenei politice românești în vreme de COVID
- Jurnalistul Ștefan Ionescu te invită să i te alături la o nouă Noapte albă la Casa Albă
- Marian Popa, Director General Deutsche BANK Global Technology, îți dezvăluie cele mai mari provocări din pandemie
- Paula Seling îți povestește cât de mult i-a afectat pandemia cariera muzicală
Kelemen Hunor, președinte UDMR: „Am ieșit onorabil din aceste alegeri, dar rezultatul e mai slab decât cel asteptat. Dacă ne uităm la Parlamentare, va fi un Parlament dominat de PNL și USR. A mai câștigat cineva aceste alegeri în București – PMP și Băsescu, tactică bună să intre, perdanți: nu-mi place să vb despre ei, se văd niște partide care au pierdut mult, dar nu e treaba mea sa vb despe ei. Nicușor se va apropia de PNL clar, e in interesul lui e o miscare absolut fireasca, nu stiu daca se va înscrie în PNL, susține Kelemen Hunor”
Kelemen Hunor, despre Fritz
Kelemen Hunor, președinte UDMR: „Am auzit câteva discursuri, dar nu pot spune mare lucru despre Fritz”
Surprize la Parlamentare?
Kelemen Hunor, președinte UDMR: „Nu cred ca vor fi surprize la Parlamentare, ce se vede în acest moment e un trend care nu se va schimba până în noiembrie, decembrie. Dacă nu va exista o stabilitate politică după Parlamentare, vom avea din nou în 4 – 5 ani guverne și economia va avea de suferit. Fondurile de la bugetul UE, nu am cheltuit mulți bani. Stabilitatea depinde de electorat, dar necesitatea coaliției de guvernare va exista, în centru de dreapta ar trebui o coaliție cu un program de guvernare al fiscalității, infrastructură, educație. Pe 6 decembrie vom decide, nu intru în speculații.”
Kelemen Hunor, președinte UDMR: „Orice partid dorește să guverneze, nimeni nu vrea sa stea în opoziție și să urle 4 ani în Parlament. D-aia candidezi, ceri votul și încerci să implementezi ceva din programul tău”
Dacă ești curios să afli ce se alege de America, jurnalistul Ștefan Ionescu te invită să i te alături la o nouă Noapte albă la Casa Albă. Aleph News va transmite joi dimineața, de la ora 3.30 dezbaterea vicepreședinților Mike Pence și Kamala Harris.
Ștefan Ionescu, jurnalist: „Va fi o dezbatere total diferită. Se uita milioane de americani, e un super show. Oamenii nu mai au curaj acolo sa spuna cu cine votează că îșii pierd din prieteni, te judecă lumea. Toți se așteaptă să câștige Kamala Heris”
Temele dezbaterii
Ștefan Ionescu, jurnalist: “Temele se anunță în mod normal cu o săptămână înainte, acum niciun anunț oficial, e clar ca vom vorbi de Covid, economie, salarii, sănătate”
Trump s-a dezlănțuit pe Twitter
Ștefan Ionescu, jurnalist: „Trump are talentul să cadă mereu în picioare, s-a lăsat infectat, ne așteptam la un regal de postări pe Twitter în timpul dezbaterii, asta e noua campanie a lui Trump, pe Twitter, pentru că nu se poate întâlni cu zecile de mii de oameni, îi scoate la înaintare pe cei din echipa lui. Ar fi interesantă o dezbatere între Kamala și Trump, doi oameni care nu s-ar lăsa unul pe altul să respire.”
Trecem apoi la Marian Popa, Director General Deutsche BANK Global Technology, care îți dezvăluie cele mai mari provocări din pandemie, dar și cum a reușit să țină oamenii motivați.
The American dream vs. the American reallity
Marian Popa: „Oamenii sunt motivați cu încredere și respect față de ei, această pandemie a obligat societatea să scoată la iveală o serie de schimbări. Cu cât investești încredere cu atât crește responsabilitatea, colegii noștri și-au continuat activitatea de acasă. Sunt mai productivi de acasă, dar nu mai poți separa viața profesionala de cea personală, pe de o parte vezi lucruri bune, dar apar și situații aproape perverse, am vorbit cu un coleg care a recunoscut ca nu închide calculatorul la 7, a zis ca sta mai mult cu copilul dar se ocupa mai puțin de el”
Ar trebui să ne oprim un moment și să vedem cum să facem lucrurile mai bine
Marian Popa: „Pandemii au mai fost, există boli cu o rată de mortalitate mai mare, poate ar trebui să ne oprim un moment și să vedem cum să facem lucrurile mai bine, este singura încetinire economica generată de om cu buna stiință. Nu cred că această situație avantajează pe cineva, e prea exacerbată dorința noastră de a cauta cauze. Haideți să încercăm să rezolvăm!”
Business contingecy
Marian Popa: „Programele de business contingecy – lipsa lor e cauza pentru care multe business-uri au probleme, nimic nu se pierde, totul se transformă, aceste programe fac ca oamenii să își imagineze cele mai neplăcute situații care le blocheaza activitatea. Care e alternativa? Aceste planuri ne ajută să avem un backup, pe care foarte puțini l-au avut acum. Noi am avut și ne-am atrenat acum doi ani de acasă. Aia e facută tot de om și se bazează pe o cantitate enormă de date, Covidul ne contrazice până acum.”
Și după o porție de politică și de economie, avem nevoie și de puțină muzică! Paula Seling îți povestește cât de mult i-a afectat pandemia cariera muzicală, dar și cum vede reinventarea sa ca artist într-o perioadă care a schimbat total regulile jocului pe scena muzicală.
Paula Seling: Am avut un avânt foarte puternic la început, am scris și înregistrat muzică, urma să scot un album, apoi mi-am pierdut ținta. Azi am înregistrat acest record negativ, trebuie gasita soluția. Acum am o oglindă destul de bună în online, deși nu sunt genul de persoană la modă, m-am născut mai vintage, eu sunt mai discrete.
Mâncăruri și mese fără carne
Paula Seling: „Am început să fim vegetarieni, eu și soțul meu, 10 ani fără carne, de doi ani jumătate sunt vegană. Acum sunt preparate care imită carnea.”
Despre reclame
Paula Seling: „N-aș putea face reclamă la ceva în care nu cred, dacă mi-ar da cineva acum bani pentru o reclamă la chipsuri în ulei nu aș face pentru că nu e sănătos”
Îmi respect meseria!
Paula Seling: „Nu-mi place previzibilitatea ;i repetivitatea muzicii comerciale, frumusețea adevarată a muzicii e prin emoție și prin felul în care e creată să te surprindă. Eu îmi respect mult meseria, când m-am apucat de cântat a fost din pasiune, ma consideram total necomercială.”