• Au început pregătirile pentru cel mai mare festival din lume de la Rio de Janeiro.
  • Sambadromul a fost binecuvântat prin dans de adepții religiilor afro-braziliene.
  • Carnavalul se ține înainte de postul mare cu 47 de zile înainte de Paște.

Au început pregătirile pentru carnavalul de la Rio de Janeiro, cel mai mare din lume. Școlile de samba fac repetiții și se pregătesc din greu pentru parada de sâmbătă.

Adepții religiilor afro-braziliene Um-banda și Can-domble au binecuvântat Samba-dromul
într-un ritual de curățare. Carnavalul se sărbătorește cu 47 zile înainte de Paște.

Elmo dos Santos, Carnival Director at LIESA, școală de samba: „Vom face ritualul, vom cânta sfinților care vor proteja anul acesta, cerem îndrumarea tatălui nostru, Oxalá, și tuturor orișelor (spiritelor) le cerem să ne binecuvânteze, astfel încât să putem avea un carnaval fără incidente, făcând cel mai mare spectacol în aer liber din lume. „

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA

Evenimentul anual care comemorează rădăcinile africane ale culturii și muzicii braziliene
începe pe 17 februarie și se încheie pe 25. La acest festival, se adună zilnic, pe străzi câte două milioane de oameni. Primul festival de la Rio datează din anul 1723.

Deja Idalicia, dansatoare de samba: Ritualul de purificare a carnavalului este menit să deschidă drumul pentru ca Exu (divinitate n.r.) să poată menține calea mai departe, astfel încât să ne refacem forțele și să începem carnavalul cu energie pozitivă.

Mulțimea a aplaudat în timpul ritualului de purificare, în timp ce ploaia cădea peste sambadrom. Membri din diferite școli de samba au cântat, dansat și petrecut în timpul paradei rituale.