• În afara scenei, Crosby a avut mai multe conflicte cu forțele de ordine din SUA, inclusiv o arestare în 1982 pentru acuzații legate de droguri și arme.
  • În cariera sa a reușit performanța rară de a fi inclus de două ori în venerabilul Rock and Roll Hall of Fame.
  • Soția lui Crosby a declarat pentru site-ul de showbiz Variety că acesta a murit după o lungă boală”, în timp ce era înconjurat de familie.

Veteranul star folk-rock american David Crosby a murit la vârsta de 81 de ani, a confirmat reprezentantul său. El a contribuit la înființarea a două formații importante în anii 1960: The Byrds și Crosby, Stills and Nash. A fost renumit pentru chitara sa și pentru armoniile vocale.

În cariera sa a reușit performanța rară de a fi inclus de două ori în venerabilul Rock and Roll Hall of Fame. Foștii colegi de trupă au salutat talentele creative ale lui Crosby, recunoscând în același timp conflictele pe care le-au îndurat.

Soția lui Crosby a declarat pentru site-ul de showbiz Variety că acesta a murit după o lungă boală”, în timp ce era înconjurat de familie.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Moștenirea lui va continua să trăiască prin muzica sa legendară”, a adăugat în declarația ei. Crosby s-a născut în California, la 14 august 1941, fiind fiul cineastului Floyd Crosby, laureat al premiului Oscar la Hollywood.

El s-a alăturat grupului The Byrds în 1964 – un grup folk-rock care a înregistrat primul său succes cu un cover al piesei Tambourine Man a lui Bob Dylan. Mandatul său tumultuos – o perioadă în care s-a întâlnit pentru scurt timp și cu cântăreața Joni Mitchell – a culminat cu concedierea sa din grup trei ani mai târziu.

Crosby, Stills și Nash s-au reunit ca un supergrup la scurt timp după aceea și au cântat la legendarul festival Woodstock din 1969. Mai târziu, li s-a alăturat cântărețul și compozitorul canadian Neil Young. Și această trupă a fost afectată de lupte interne și s-a destrămat după câțiva ani – deși de atunci s-a reformat periodic pentru concerte.

Printre hiturile compuse de Crosby în perioada în care a făcut parte din trupă se numără imnurile hippy Almost Cut My Hair și Deja Vu. A devenit cunoscut pentru politica sa contraculturală și pentru mustața sa caracteristică, precum și pentru talentul său muzical. O carieră de șase decenii a culminat cu ultimul său album, For Free, lansat în 2021.

Discul l-a văzut făcând echipă cu unul dintre copiii săi, James Raymond, care fusese dat spre adopție la scurt timp după naștere și care a făcut cunoștință cu tatăl său abia trei decenii mai târziu.

În afara scenei, Crosby a avut mai multe conflicte cu forțele de ordine din SUA, inclusiv o arestare în 1982 pentru acuzații legate de droguri și arme.